Participare suceveană de succes la două turnee internaţionale de şah

Cinci sportivi ai Clubului „Ariadna” Suceava au participat, în perioada 13-27 august a.c., la două importante competiţii internaţionale de şah ce au avut loc în ţara noastră. Primul concurs, „Memorialul Emil Ungureanu” de la Predeal, disputat în perioada 13-19 august 2015, la care au participat sportivii Pavel Sebastian, Dincă Ovidiu şi Manghiuc Bogdan, alături de alţi 123 sportivi, a adus pentru şahul sucevean o importantă victorie, prin Manghiuc Bogdan, care, la categoria ELO sub 1850, a obţinut locul I, devansând concurenţi foarte bine cotaţi, inclusiv maeştri şi maeştri internaţionali. Succesul lui Manghiuc confirmă faptul că acest sportiv a făcut progrese notabile în ultimul timp. Menţionăm că Bogdan Manghiuc este actualmente student la Universitatea Bristol din Anglia, la Facultatea de matematică-informatică. Şi ceilalţi doi sportivi de la Ariadna s-au clasat în prima parte a clasamentului general.

La cel de-al doilea turneu, Festivalul Internaţional de Şah „Mihail Sadoveanu” de la Iaşi, din perioada 20-26 august a.c., au participat patru sportivi de la clubul sucevean: Raţiu Cristian, Pavel Sebastian, Dincă Ovidiu şi Pînzaru Liviu-Vasile. Toţi au punctat satisfăcător, dar s-a remarcat în mod deosebit Raţiu Cristian, care a obţinut locul I la categoria ELO sub 2000, jucând partide foarte bune cu mari maeştri sau cu maeştrii cu care s-a întâlnit. Cu puţină şansă îl putea învinge pe marele maestru Sanduleac Vasile, din Republica Moldova, cu care a făcut o partidă remarcabilă.

Aceste două turnee demonstrează faptul că Suceava dispune de talente pentru practicarea acestui sport al minţii, dar lipsa concursurilor tari face ca notorietatea şahiştilor suceveni să fie mai redusă.

Pentru deplasările de la Predeal şi Iaşi, şahiştii suceveni au fost susţinuţi de Primăria şi Consiliul Local Suceava, cărora le mulţumim mult.
(Ing. MIHAI PÂNZARU, preşedinte CS „Ariadna” Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: