Hotelul „Gloria”, din nou de vânzare

 Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” a anunţat scoaterea, din nou, la licitaţie publică, a hotelului „Gloria” de pe strada Vasile Bumbac, din vecinătatea Palatului Administrativ al municipiului Suceava.

Este vorba, de fapt, de un complexul hotel-restaurant a cărui „glorie” nu poate fi disociată de amintirea Partidului Comunist, a lui Ceauşescu şi a nomenclaturiştilor locali suceveni din „epoca de aur”, în vremea cărora a fost construit.

Hotelul şi restaurantul „Gloria” au fost puse în vânzare pentru 2,3 milioane euro, fără TVA.

Primul are o suprafaţă de 1.193 mp, este construit cu demisol, parter şi două etaje, are 23 de camere duble şi 6 camere single, 3 apartamente, 3 săli de protocol recepţie şi parcare, cu un teren aferent în suprafaţă totală de 5021 mp.

Restaurantul, recunoscut pe vremuri ca unul în care se mânca ieftin şi foarte bine are o capacitate de 250 de locuri.

Termenul de înscriere la licitaţie este 16 septembrie 2015.

Nu este prima dată când RA – APPS scoate hotelul „Gloria” la vânzare. În 2012, fosta proprietate a comuniştilor din centrul Sucevei se prezenta la licitaţie să-şi caute cumpărător, odată cu Casa de oaspeţi „Brădet”, o altă proprietate a partidului unic, folosită de Nicolae Ceauşescu în timpul vizitelor în judeţul Suceava.

Aceasta din urmă şi-a găsit atunci un nou proprietar, prin Comaliment SA Suceava, contra sumei de 1,6 milioane euro, cu aproximativ 250.000 euro peste preţul de pornire stabilit de Regie. Pentru hotelul-restaurant „Gloria” însă nu s-a înscris atunci niciun doritor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: