Expoziţia „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare“

În perioada 2­30 septembrie, la Muzeul de Ştiinţele Naturii va fi deschisă publicului o expoziţie de pictură şi sculptură cu lucrări realizate în cadrul atelierelor organizate la cea de a IV-a ediţie a proiectului de pedagogie muzeală „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 2 septembrie, de la ora 15, în holul Muzeului de Ştiinţele Naturii.

„Vor fi prezentate publicului în jur de 175 de lucrări grafice şi piese modelate în lut, selectate de artiştii plastici Camelia Rusu­Sadovei şi Iulian Asimionesi din numărul mare de lucrări realizate” arată reprezentanţii Muzeului Bucovinei, într-un comunicat de presă. Aceştia precizează că la ediţia din acest an au participat 72 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani, dintre care 25 au optat pentru ambele ateliere.

„Interesul mare al copiilor şi părinţilor pentru acest gen de activităţi a determinat organizatorii să mărească numărul de locuri de la 40 pentru fiecare atelier la 49 pentru atelierul de pictură şi la 48 pentru cel de sculptură” mai informează reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Anul acesta sursele de inspiraţie ale tinerilor artişti au fost lucrările artistei plastice Mărioara Pruteanu­Corduban, profesor şi îndrumător al multor generaţii de pictori, şi lucrările sculptorului Iftimie Bârleanu, autor, printre altele, al statuii ecvestre din bronz turnat a lui Ştefan cel Mare (Suceava, 1977), aflată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Copiilor le vor fi înmânate diplome de participare şi premii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: