La mitingurile aviatice de la Frătăuţi şi Salcea

Demonstraţii de prim ajutor oferite publicului de pompierii suceveni

isu show aerianPompieri militari şi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au fost prezenţi la sfârşitul săptămânii trecute la cele două spectacole aviatice desfăşurate în judeţ: pe 28 august la „Bucovina Air Show” pe Aerodromul de la Frătăuţii Vechi şi pe 29 august la „Suceava Air Show”, în vecinătatea Aeroportului Salcea.

Au fost acolo – alături de miile de persoane care au participat la demonstraţiile aviatice –, cu tehnică de intervenţie, şi echipaje de prim ajutor medical, asigurând prevenirea, monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă în eventualitatea producerii lor.

Prezenţa pompierilor a fost însă şi una în scop de informare, inspectorii de specialitate ai ISU Suceava având standuri de prezentare de unde au împărţit sucevenilor materiale ce cuprind măsuri de prevenire şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Demonstraţiile practice, pe manechine, de acordare a primului ajutor medical, ale paramedicilor ISU, au atras un public şi mai numeros. Bărbaţi, femei, tineri au stat cu ochii pe lecţiile specialiştilor care le-au arătat practic cum ar putea salva viaţa unui om doar respectând câteva reguli de bază, până la sosirea echipajelor profesioniste.

Autoscara cu platformă a Detaşamentului de Pompieri Suceava, care ajunge la 43 m înălţime, a ajutat şi anul acesta organizatorii în prezentarea mitingurilor, dar a şi oferit posibilitatea fotografierii de la înălţime a momentelor din spectacol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: