Angela Merkel

Toleranţă zero faţă de agresiunile „abjecte“ ale extremei drepte

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri că Germania nu tolerează agresiunile „abjecte” ale extremei drepte, în timpul unei vizite la un centru pentru refugiaţi de la Heidenau, ţinta unor manifestaţii violente antiimigranţi în weekend, relatează AFP şi Reuters. Înaintea, în timpul şi după scurta sa intervenţie, ea a fost huiduită de simpatizanţi ai extremei drepte.  „Cu cât mai mulţi oameni transmit acest lucru cât mai clar — prin munca lor, dar şi în conversaţii cu apropiaţi, prieteni sau familie—, cu atât vom fi mai puternici în a face faţă acestei sarcini” care constă în a-i primi pe refugiaţi, a adăugat ea, după o vizită de câteva ore la centrul refugiaţi.

Cancelarul a fost întâmpinat la sosire de huiduieli din partea a circa 200 de manifestanţi germani, instalaţi de cealaltă parte a străzii unde se află centrul pentru refugiaţi, care au numi-o „trădătoare” şi au strigat sloganuri precum „noi suntem haita”, cu referire la declaraţiile făcute de vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel pentru a denunţa acţiunile extremei drepte în acest orăşel de lângă Dresda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: