Se caută un slogan pentru proiectul „Suceava – Capitală culturală europeană“

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că unul dintre cele mai importante aspecte în ce priveşte depunerea candidaturii pentru proiectul „Suceava – Capitală culturală europeană” este strategia culturală. Totodată, până la data depunerii dosarului de candidatură, trebuie stabilit sloganul proiectului.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ion Lungu a arătat că până la data de 10 octombrie trebuie depusă candidatura la Ministerul Culturii şi trebuie găsit un slogan care să conţină obligatoriu cuvântul „Bucovina”.

„Un slogan scurt, destul de uşor de reţinut, dar e musai să conţină cuvântul Bucovina” a declarat edilul-şef.

Ion Lungu a precizat că în perioada următoare vor avea loc întâlniri ale echipei de proiect, iar printr-un proiect de Consiliu Local ar trebui să fie alocaţi bani celor care lucrează la strategia proiectului „Suceava – Capitală culturală europeană”.

De asemenea, primarul a explicat că, după ce va fi depusă candidatura, dacă proiectul Sucevei va fi selectat, atunci o comisie mixtă formată din experţi români şi de la Uniunea Europeană vor face o vizită. Abia după ce vor fi efectuate toate vizitele se va stabili câştigătorul competiţiei.

„Marele nostru avantaj este acest brand Bucovina. Dacă pui Suceava separat, merge cum merge, dar când spui Bucovina, deja e altceva” a ţinut să sublinieze Ion Lungu.

Totodată, după cum a afirmat primarul Sucevei, echipa proiectului vrea să angreneze şi alte localităţi de pe raza judeţului Suceava, chiar dacă dosarul de candidatură se depune de o singură localitate, şi anume de municipiul Suceava.

În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a fost invitat să colaboreze şi să se alăture proiectului.

„Pentru noi ar fi o performanţă să trecem de faza de preselecţii” a conchis Ion Lungu.

Un comentariu

  1. Proiectant says:

    Deci ar merge:
    1. Flutur cu fruntea incretita si ochelarii pe nas,proferand lozinci injurioase,de partid si de stat.Pe fruntea sa scrie,cu oi,BUCOVINA.
    2.”Balan e in toate,in cele ce sunt si cele ce maine vor rade la soare! Traiasca si infloreasca Bucovina si PDL !”
    3.Bucovina=Vlasinesti+Havirna+Hiliseu&Horea&Kloshka&Krishan+Catamarasti-Deal+com.Roma.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI