Chiria pentru locuinţele ANL nu mai este subvenţionată, tinerii urmând a plăti chiar şi de cinci ori mai mult    

ANL-PECO> „Lucrurile se schimbă, chiria urmând a fi calculată în funcţie de rangul localităţii şi veniturile pe membru de familie” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei

 Tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care locuiesc în garsonierele şi apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), nu se vor mai bucura de facilitatea chiriei subvenţionate. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a făcut cunoscut ieri, într-o conferinţă de presă, că locatarii din această categorie achitau cu titlu de chirie doar 80 de lei pe lună, în timp ce, în cazul celor care au depăşit vârsta de 35 de ani, nivelul chiriei ajunge şi la peste 400 de lei lunar.

„Este un fapt nu foarte îmbucurător pentru cei care stau cu chirie în blocurile ANL şi care, până în prezent, beneficiau de un nivel foarte tentant de 80 de lei pe lună. De acum, lucrurile se schimbă, chiria va fi calculată în funcţie de rangul localităţii şi veniturile pe membru de familie” a declarat Lungu. La cele menţionate de se mai adaugă şi actualizarea preţului de vânzare a unităţilor de locuit ANL către chiriaşi, conform Ordinului nr. 373 din 28 iulie 2015, acesta crescând de la 328 de euro/mp la 395 de euro/mp.

Şeful municipalităţii mai informează că Legea nr. 221 din 24 iulie 2015 vine cu prevederi noi în ceea ce priveşte repartizarea locuinţelor sociale, stabilind că, în cazul în care sunt în curs de construire, acestea pot fi repartizate şi în cele 36 de luni care urmează după ce persoana, cu cerere aprobată, şi aflată pe lista de aşteptare, a împlinit vârsta de 35 de ani.

„Aceasta înseamnă că locuinţele se pot repartiza până la vârsta de 38 de ani a titularului dosarului, în condiţiile în care cererile sunt eligibile, este întrunit punctajul necesar, dar nu sunt gata locuinţele” explică Ion Lungu, menţionând că normele metodologice ale actului normativ cu pricina încă nu sunt apărute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: