Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Candidat eliminat, prins cu telefon şi căşti

O nouă tentativă de fraudă la sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-a petrecut ieri, la proba obligatorie a profilului. Un absolvent al Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei a fost eliminat după ce a fost surprins, de profesorii supraveghetori, cu telefon şi căşti. Candidatul susţinea proba la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Reamintim că alţi doi candidaţi din această sesiune au fost eliminaţi în timpul primei probe scrise, cea la limba română, primul, un absolvent al Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, care dădea proba la Centrul de examen Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, fiind surprins cu o cască în ureche. Al doilea, aflat în centrul de examen de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuţi, serie anterioară, a refuzat predarea lucrării, fiind eliminat conform metodologiei de examen.

La proba obligatorie a profilului, de ieri, s-au înscris 1057 candidaţi, dintre care 860 la matematică şi 188 la istorie. Au absentat de la probă 297 de candidaţi, dintre care 244 la matematică şi 53 la istorie.

Bacalaureatul de toamnă continuă vineri, 28 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 august, iar în aceeaşi zi vor fi depuse contestaţiile. Pe 3 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: