Numărul pensionarilor din judeţul Suceava, în continuă diminuare

 

Pensionari în parc

Pensionari în parc

> De ultima iarnă nu au reuşit să treacă 412 vârstnici, într-un singur an rândurile persoanelor din această categorie rărindu-se cu jumătate de procent > Cu o pensie de 779 lei, bătrânii suceveni sunt printre cei mai săraci din Moldova, bani mai puţini luând doar pensionarii din Vaslui (742 lei) şi Botoşani (717 lei)

Numărul pensionarilor din judeţul Suceava este în scădere, evidenţiază o informare făcută publică de Direcţia Judeţeană de Statistică, potrivit căreia în primul trimestru al anului 2015, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat era de 138.238 de persoane, în scădere cu 412 persoane faţă de trimestrul anterior. Însă, comparativ cu trimestrul întâi al anului 2014, la finele primelor 3 luni ale anului în curs numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţ se diminuase cu 653 de persoane, adică cu aproximativ 0,5%. Potrivit sursei citate, la sfârşitul primului trimestrul al anului 2015, pensia medie de asigurări sociale de stat din judeţul Suceava a fost de 779 lei, cu 37 de lei, adică cu 5%, mai mare faţă de pensia medie din trimestrul IV al anului 2014. Astfel, la finele trimestrului întâi al acestui an, pensia medie de asigurări sociale de stat calculată în judeţ era cu 12,1% sub media înregistrată la nivel naţional, cea de 886 lei. În conformitate cu datele Direcţiei Judeţene de Statistică, gradul de dependenţă economică, calculat ca raport între numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat şi numărul mediu al salariaţilor, a fost, în cel dintâi trimestru al anului 2015, de 1,43.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, judeţul Suceava se află pe locul 4 din punct de vedere al mărimii pensiei medii lunare de asigurări sociale de stat, pensii mai mari având vârstnicii din judeţele Bacău (879 lei), Iaşi (868 lei) şi Neamţ (840 lei). Pensii mai mici iau doar pensionarii din Vaslui (742 lei) şi Botoşani (717 lei). Pensionarii de asigurări sociale de stat existenţi în judeţul Suceava în trimestrul întâi al anului 2015 reprezentau 19,7% din numărul mediu al pensionarilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est şi 2,9% din media naţională. Judeţul Suceava este plasat pe locul 12 pe ţară, în ordine descrescătoare, din punctul de vedere al numărului mediu de pensionari de asigurări sociale, şi pe poziţia 32, în aceeaşi ordine, din perspectiva mărimii pensiei medii de asigurări sociale de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Pensionarii-Mor pe capete săracii.Și care au mai rămas au cancer în diferite stadii,Alzhaimer,Parkinson.Groaznic!!!Foate grav!!In timp ce pensionarii Europei se plimbă prin lume după ce au muncit 30 ani ai noștri nici nu mănâncă pensia!!!Suceava un județ problemă,sărac,sărăcit !!Așa sunt și copiii-bolnăvicioși!Trist!!!Câțiva salariați,vai de capul lor-invidie la serviciu,răutăți,stress=nici ca pensionarii de acum nu vor ajunge!Și păcălin face poze la spectacole-filmulețe ,pentru a le posta pe facebook și apoi să primească multe like-uri.Asta e toată mulțumirea.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: