În cartierul Burdujeni ar putea fi amenajat un cimitir cu peste 2.600 locuri de înhumare

În cartierul Burdujeni din municipiul Suceava ar putea fi amenajat un cimitir cu peste 2.600 de locuri de înhumare, valoarea investiţiei ridicându-se la peste două milioane de lei.

Potrivit unui proiect iniţiat de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cimitirul va fi amenajat pe Dealul Mănăstirii, pe o suprafaţă de 28.874 metri pătraţi şi va fi destinat tuturor cultelor.

Investiţia, în valoare totală de 2.369.560 lei, inclusiv TVA, presupune crearea a 2.630 locuri de înhumare, dar şi a unui prăznicar, a unei piaţete pentru ceremonii şi parcări pentru autovehicule.

Proiectul mai prevede amenajarea de alei pietonale şi carosabile, o platformă ecologică pentru colectarea deşeurilor, montarea unui sistem de alimentare cu apă şi canalizare, realizarea iluminatului public, montarea mobilierului urban şi realizarea unui punct de control şi supraveghere.

„Având în vedere că nu există un cimitir în apropierea cartierului Burdujeni şi deja este vizibilă o supraaglomerare a cimitirelor existente în municipiul Suceava, este necesară amenajarea unui nou cimitir în zona acestui cartier. Cimitirul va fi destinat tuturor cultelor, atât pentru locuitorii din zonele adiacente, cât şi pentru restul locuitorilor din cartierul Burdujeni”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu. Proiectul de hotărâre de amenajare a cimitirului din cartierul Burdujeni va fi supus dezbaterii în şedinţa de Consiliu Local de joi, 27 august.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: