Toamna se numără bobocii, dar creşte şi numărul căruţelor pe drumurile publice

actiune carutasi 1 > Când căruţaşii nu respectă legislaţia, poliţiştii îi roagă pe şoferi să fie mai prudenţi > Iar când atelajele hipo nu au nici plăcuţe reflectorizante, le montează lucrătorii IPJ Suceava

Venirea toamnei aduce şi lucrările agricole de sezon şi, mai ales, transportul recoltei către gospodării, astfel că pe drumurile din judeţ se va cunoaşte o creştere a prezenţei atelajelor cu tracţiune animală, deşi legislaţia rutieră o interzice. Dacă nu-i pot lămuri pe căruţaşi, poliţiştii suceveni îi avertizează încă o dată pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

„Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă, se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole, dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă” se arată într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, în care se adaugă şi că, de la începutul acestui an, la nivelul judeţului au fost înregistrate 42 de accidente în care au fost implicaţi conducători de vehicule cu tracţiune animală. Peste 95% din astfel de accidente rutiere s-au produs pe fondul vinovăţiei căruţaşilor. Mai mult, în urma acestora, trei persoane şi-au pierdut viaţa, 15 au fost rănite grav şi alte 35 de persoane au suferit leziuni mai uşoare.

„În majoritatea cazurilor căruţaşii nu erau echipaţi corespunzător, vehiculele cu tracţiune animală nu prezentau elemente reflectorizante de semnalizare, iar conducătorii vehiculelor erau sub influenţa băuturilor alcoolice” ne-a mai comunicat sursa citată.

Având în vedere aceste date, preţ de două zile, aflăm că poliţiştii suceveni de prevenire au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 2, DN 2E, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Măriţei, Dănila, Româneşti, Milişăuţi şi Bădeuţi. Dacă s-au găsit căruţe nesemnalizate corespunzător, lucrătorii IPJ Suceava au trecut la treabă şi astfel „au fost montate 62 de plăcuţe reflectorizante şi au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ”. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, peste 80 de căruţaşi au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere, rămânând de văzut dacă sfaturile primite de la oamenii legii vor avea ecoul scontat sau nu. Ni s-a precizat că astfel de acţiuni vor continua.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI