Primele sancţiuni în cazul transferurilor ilegale făcute de IŞJ Suceava

Cristina Teodorovici

Cristina Teodorovici

> Cristina Teodorovici pierde funcţia de inspector şcolar general adjunct; MEN face şi plângere penală în acest caz

 Fraudele descoperite în urma finalizării raportului în cazul transferurilor elevilor de clasa a IX-a din judeţul Suceava se lasă cu sesizări de urmărire penală, cercetări disciplinare, dar şi cu demiterea din funcţie a inspectorului general adjunct al IŞJ Suceava, Cristina Teodorovici, cea care a prezidat comisia de admitere.

În cazul inspectorului general al IŞJ Suceava Gheorghe Lazăr, sancţiunea nu va fi la fel de drastică.

Vasile Şalaru, secretar de stat în învăţământul preuniversitar, a declarat că inspectorul general adjunct al IŞJ Suceava, Cristina Teodorovici, nu va mai ocupa această funcţie în urma fraudelor descoperite în judeţ la transferurile elevilor de clasa a IX-a.

„Dumneaei nu va mai fi inspector general adjunct pentru că oricum avea detaşare în interesul învăţământului până la 31 august, iar pentru ce a făcut sub nicio formă nu o să-i prelungim detaşarea în funcţia conducerii Inspectoratului Şcolar” a declarat Vasile Şalaru.

El a mai precizat că se va efectua o cercetare disciplinară a membrilor comisiei de admitere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, pentru încălcarea prevederilor legale privind transferurile elevilor.

Totodată, Vasile Şalaru a mai explicat că organele de cercetare penală vor fi sesizate în cursul zilei de marţi, 18 august, privind săvârşirea unei posibile infracţiuni.

„Sesizăm organele de cercetare penală privind săvârşirea unei posibile infracţiuni. Noi considerăm că este o posibilă infracţiune de abuz în serviciu” a spus Şalaru.

Cât îl priveşte pe inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, secretarul de stat Vasile Şalaru a declarat că încă nu se ştie dacă a avut vreo implicare în cazul transferurilor, acest aspect urmând să-l hotărască cercetarea disciplinară sau chiar cercetarea penală.

De asemenea, Vasile Şalaru a punctat că, în cazul şefului IŞJ Suceava, contează şi ceea ce va stabili comisia de contestaţii, pentru că Gheorghe Lazăr a depus o contestaţie după susţinerea celui de-al doilea concurs pentru şefia Inspectoratului.

„Oricum, sancţiunea faţă de dl Lazăr nu poate fi egală cu cea pe care o să o aplicăm dnei Cristina Teodorovici, pentru că nu dl Lazăr a semnat şi nu dl Lazăr a prezidat această comisie. Nu mă întrebaţi ce măsură vom lua împotriva domniei sale. Fie va fi vorba despre această cercetare disciplinară şi pe urmă de decizia pe care o va avea dl ministru Sorin Mihai Cîmpeanu” a precizat Vasile Şalaru.

În ceea ce îi priveşte pe elevii care au beneficiat de transferurile ilegale, secretarul de stat în învăţământul preuniversitar a subliniat că în cazul liceenilor care nu au îndeplinit criteriul mediei vor fi anulate transferurile făcute.

O comisie a Corpului de control al ministrului educaţiei a finalizat raportul transferurilor din judeţul Suceava.

Potrivit raportului, 332 de cereri de transfer nu au nicio justificare, fiind considerate fraude.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Dar Lazar nu are atributii de control al subalternilor? El nu a controlat ce nazdravanii a facut comisia, ca doar el a numit-o iar aia se afla in subordinea lui. Nu trebuia sa-i sanctioneze chiar el? Sau el controleaza si sanctioneaza doar atunci cand vrea?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: