Din nou pe „Areni“

Gloriile fotbalului sucevean din anii ’70 şi ’80 s-au reîntors pe gazon

Gloriile fotbalului sucevean 2> Preşedintele AJF, Ciprian Anton, a promis o gală a fotbalului în care cei mai titraţi jucători ai Sucevei să fie onoraţi după cum merită

 Sâmbătă, de la ora 11, a avut loc, pe „Areni” o întâlnire nostalgică ce a onorat de altfel cea mai frumoasă perioadă a fotbalului sucevean. Fotbalişti care umpleau stadioanele din Suceava şi Gura Humorului s-au reîntors pe gazonul de pe stadionul „Areni” să afle unul despre celălalt şi să participe la un moment festiv iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Autorul moral al acestei întâlniri a fost Dumitru Balint, venerabilul fotograf al Sucevei, care a petrecut sute de ore pe stadioanele judeţului imortalizând jucători, momente de fotbal şi din culisele acestui sport ce a adus atâta bucurie suporterilor.

În deschiderea momentului festiv s-a ţinut un moment de reculegere în memoria jucătorilor şi antrenorilor care au dispărut din această lume, dar au rămas de neuitat în sufletele iubitorilor de fotbal.

Anunţaţi, ca în vremurile de glorie, de la microfonul arenei, foşti jucători de la Chimia Suceava, CSM Suceava şi Minerul Gura Humorului au venit să primească din partea preşedintelui Ciprian Anton câte un tricou inscripţionat „Campioni ai fotbalului sucevean”, o plachetă şi o diplomă, discret, dar elegant gest de preţuire pentru contribuţia adusă de acum 40 sau 30 de ani fotbalului frumos de la Suceava.

Încă zvelţi în alergare sau mai agale, au răspuns chemării la microfon Tcaciuc Gheorghe, Vasilcovschi Traian, Gherine Marcel, Gălăţeanu Radu, Suciu Dumitru, Iosep Traian, Petcu Eugen, Căldăruş Ovidiu, Bălan Vasile, Armeanca Ion, Buzoianu Ion, Dascălu Ion, Nicola Gabriel, Coşereanu Gheorghe, Moroşan Nicolae, Ţurcănaşu Puiu, Franciuc Constantin, Iavorenciuc Vasile, Monu Ion, Nae Ion, Apetroaie Gheorghe, Gotsch Adalbert, Ivan Vasile, Hotea Marin, Puiu Marin, Molocea Robert, Moţpan Dumitru, Finiş Dorin, Ioan Radu, Constantin Alexa, Nae Grosu, Florin Cristescu.

După festivitate, grupul a participat la o şedinţă foto.

La final, preşedintele AJF Ciprian Anton le-a mulţumit gloriilor din anii ’70 şi ’80 ale fotbalului sucevean pentru ceea ce au realizat la Suceava pentru acest sport, dar şi pentru ceea ce reprezintă ei înşişi, o mândrie pentru suceveni, şi le-a făcut o promisiune: organizarea în preajma Crăciunului a unei gale a fotbalului în care cei din faţa lui să fie încă o dată invitaţi şi onoraţi în faţa oamenilor de sport şi a opiniei publice, aşa cum merită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: