Caravana „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală–2020“, două zile în judeţul Suceava

> Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, şi secretarul de stat pentru dezvoltare rurală, George Turtoi, se întâlnesc cu fermierii suceveni

 În vederea promovării Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală şi înregistrării de noi membri, caravana „Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – 2020”, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se află în judeţul Suceava în zilele de 17 şi 18 august a.c., anunţă Mihai Moraru, director executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava. Cu acest prilej, în judeţ vor fi prezenţi ministrul agriculturii, Daniel Constantin, şi secretarul de stat pentru dezvoltare rurală, în acelaşi minister, George Turtoi. Urmează a fi susţinute patru conferinţe de informare şi prezentarea PNDR 2014-2020 şi a fi efectuate două vizite de lucru la proiecte implementate şi finanţate prin PNDR 2007-2013.

„Prin intermediul caravanei PNDR – 2020 se creează oportunitatea unui dialog direct cu beneficiarii fondurilor europene şi cu oficialităţile responsabile, în scopul înţelegerii corecte şi concrete a mecanismului de accesare a acestor finanţării” a declarat Mihai Moraru.

Luni, caravana soseşte în comuna Poiana Stampei, unde George Turtoi vorbeşte despre „mediul rural în context european”, iar Petru Ariciuc, reprezentant al Asociaţiei Salvatorilor Montani, prezintă „experienţa personală în accesarea fondurilor europene nerambursabile”. La Dorna Candrenilor este vizitat un proiect finanţat prin Măsura 3.1.3, de înfiinţare a unei piscine acoperite, la o pensiune turistică, după care în Panaci au loc prezentări şi discuţii pe temele amintite. Marţi, caravana ajunge în Vama, iar după întâlnirea de pe plan local, la Mălini va fi vizitată o fermă finanţată printr-un proiect depus în cadrul Măsurii 1.2.1, de înfiinţare a unei ferme de vaci de carne. În după-amiaza zilei de marţi, caravana urmează să-şi încheie periplul sucevean în comuna Baia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: