Potrivit unui sondaj de opinie

Proiectul „Suceava, capitală culturală europeană” este bine cunoscut de suceveni

Notorietatea „Proiectului Suceava, capitală culturală europeană” a constituit subiectul unui sondaj de opinie comandat de deputatul Alexandru Băişanu, sondaj care arată că aproape 80% dintre sucevenii chestionaţi sunt informaţi despre proiect.

Deputatul Băişanu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că rezultatul sondajului demonstrează că „este un proiect care interesează, de care sucevenii au cu adevărat nevoie, este un proiect pentru care merită să lupt în continuare şi merită să luptăm toţi în continuare, pentru că are beneficii, nu neapărat doar la nivel cultural, ci şi la nivel financiar-economic, pentru toate păturile sociale”.

El a spus că sondajul a fost realizat prin metoda CATI (culegere a datelor la telefon), de către o firmă profesionistă, în perioada 30 iulie – 8 august 2015, în toate cartierele Sucevei, marja de eroare fiind de 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Din totalul respondenţilor, ponderea cea mai mare au avut-o persoanele de la 35 de ani în sus.

Întrebaţi dacă au auzit despre proiectul „Suceava, capitală culturală europeană”, 78,8% la sută dintre intervievaţi au răspuns „da”, 20,2% au răspuns „nu”, iar 1% au spus că nu ştiu sau nu au dorit să răspundă.

Invitaţia la teatru gratuit a avut ecou: peste 300 de suceveni au făcut rezervări online, într-o singură zi

Proiectul „Suceava, capitală culturală europeană” se află în lucru, pentru depunerea documentaţiei, dar până atunci Alexandru Băişanu a propus un alt proiect, prin care invită sucevenii la teatru gratuit, săptămâna viitoare, în data de 21 august, de la ora 19, pentru a viziona spectacolul „Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, după I. L. Caragiale.

Invitaţiile se pot procura de pe contul de Facebook al deputatului, iar deja au fost reţinute 326 de invitaţii, începând de marţi, de la ora 10, până ieri la aceeaşi oră, ceea ce înseamnă cam jumătate din capacitatea sălii de la Casa de Cultură. „Am avut dreptate, sucevenii sunt doritori de cultură şi de aceea e posibil să prelungim acest spectacol şi a doua zi, depinde de oamenii care vor veni. Lansez încă o dată invitaţia pentru cetăţenii care iubesc cu adevărat teatrul, cultura, să vină la Casa de Cultură şi le mulţumesc celor care au răspuns deja invitaţiei”, a mai spus deputatul.

Deputatul Alexandru Băişanu a mai declarat că, prin aducerea unor spectacole gratuite de teatru în faţa sucevenilor, doreşte să sensibilizeze „nu doar opinia publică, nu doar cetăţenii municipiului Suceava, în care am mare încredere, ci şi organismele care conduc în momentul de faţă municipiul Suceava – dl primar şi o parte din consilierii locali care au votat împotriva acestui proiect sau se chinuiesc să-i pună frână”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: