PSD Suceava 2020

Inspectorii antifraudă au făcut 17 plângeri penale la unităţile de parchet competente

Directia antifrauda> În prima jumătate a anului, în judeţul Suceava s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri care însumează 10,7 milioane lei, precum şi suspendarea activităţii a 30 operatori economici

 În scopul verificării modalităţii de respectare a prevederilor legislaţiei financiar-contabile, în primul semestru al anului, inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au efectuat 684 de controale specifice.

Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, ne-a declarat că, urmare a verificărilor, inspectorii antifraudă suceveni au identificat un prejudiciu total de nu mai puţin de 59,47 milioane de lei cauzat bugetului de stat.

„În vederea recuperării acestuia, inspectorii antifraudă ai Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au dispus instituirea de 20 de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate, în valoare de 39,11 milioane de lei, către unităţile de parchet competente fiind înaintate 17 sesizări penale” arată Cristea.

Pe lângă activitatea de investigare a fraudelor şi destructurare a lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii antifraudă au constatat şi contravenţii. Astfel, pentru sancţionarea acestora, au fost aplicate 507 amenzi în valoare de 1,76 milioane de lei. În aceleaşi circumstanţe, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri care însumează 10,7 milioane de lei, precum şi suspendarea activităţii a 30 de operatori economici din judeţul nostru.

„Acţiunile de control inopinat ale inspectorilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală, atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a veniturilor prin intermediul casei de marcat” a evidenţiat Alexandru Cristea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: