Victor Ponta

Guvernul României nu poate tolera la nesfârşit derapajele inacceptabile ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti

Premierul Victor Ponta subliniază că Guvernul român nu poate „tolera la nesfârşit derapajele inacceptabile” ale ambasadorului ungar la Bucureşti. „Nu doresc să cad în capcana provocărilor de la Budapesta, dar Guvernul României nu poate tolera la nesfârşit derapajele inacceptabile ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti sau ale altor oficiali maghiari care ne vizitează ţara! Poziţia MAE din România a fost extrem de echilibrată şi în acord cu normele şi standardele europene!”, a scris premierul, marţi, pe contul său de Facebook. Ponta a adăugat că respectă poporul maghiar, dar că nu aşteaptă „aprobare de la Budapesta” pentru opiniile pe care le are referitor la ţara sa.

În cursul zilei de ieri, ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a avut, la solicitarea sa, o audienţă la secretarul de stat în MAE ungar Levente Magyar. „Precizăm că audienţa desfăşurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părţii române, transmisă MAE ungar în cursul zilei de ieri, 10 august, şi nu ca urmare a unei convocări din partea MAE ungar. La solicitarea Ambasadei României, MAE ungar a răspuns în cursul dimineţii de astăzi, 11 august, stabilind audienţa pentru aceeaşi zi”, se arată în precizările transmise AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată menţionează că audienţa a fost cerută ca urmare a instrucţiunilor MAE, pentru a transmite direct oficialilor ungari poziţia părţii române privind interviul acordat de ambasadorul ţării vecine la Bucureşti cotidianului România Liberă. „Ambasadorul român la Budapesta a transmis aceleaşi mesaje pe care reprezentatul MAE român le-a comunicat însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei Ungariei la Bucureşti în cursul zilei de ieri, 10 august”, adaugă aceeaşi sursă.

Agenţia ungară oficială de presă MTI a anunţat ieri că Ministerul ungar de Externe l-ar fi convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmaţiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă „să provoace” România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: