Festivalul de Artă Medievală de la Suceava, ediţia a IX-a

Cetatea de Scaun îşi reia obiceiurile din vechime, în faţa publicului

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava va readuce muzica şi viaţa din epoca medievală la Cetate şi pe scena din Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 13-16 august, începând de dimineaţă şi până în miez de noapte. Programul este bogat şi nu vor lipsi spectacolele de teatru pentru copii, turnirurile cavalereşti, dansurile medievale, pantomima, tirul cu arcul, prezentările de arme, jocurile cu foc şi lasere, mult gustate de public.

Şi-au anunţat prezenţa la festival Cavalerii din Cetatea Bârsei, Cavalerii de Klausenburg, Compania Draco Nigrus, Cavalerii de Mediaş, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Ordinul Cavalerilor Lup, Străjerii Cetăţii Bistriţa, Grupul Terra Ultrasilvana, Ordinul Cavalerilor argotici, Paladinii de Terra Medies, Ordinul Solomonarilor. Nu va lipsi garda de la Sighişoara, iar pe tot parcursul manifestării, în Cetate, vor funcţiona un „Horoscop” şi „Cancelaria domnească”.

Aşa cum au fost obişnuiţi la fiecare ediţie, şi în acest an, joi 13 august, de la ora 20, sucevenii vor putea vedea şi însoţi parada cu făclii pe traseul Obcini – George Enescu – Areni – Centru şi apoi spre Cetate. Joi seară vor începe şi concertele de muzică medievală, la Muzeul Satului Bucovinean, de la ora 20 fiind programat concertul trupei „Cimpoierii de Transilvania”, iar de la 21 cel al Asociaţiei Culturale „Zicălaşii” din Suceava. Concertele vor continua şi în următoarele zile de festival, cu spectacolele prezentate de cele două trupe menţionate, cărora li se vor alătura „Truverii” şi Taraful medieval „Rapsodia Bucovinei”, al Asociaţiei Culturale „Friederich Schwartz”.

Deschiderea oficială a manifestării va fi vineri, de la ora 17,30, în Cetate.

Anul acesta, publicul va revedea cetatea într-o formă mult schimbată, lucrările de reabilitare şi modernizare fiind aproape gata. În perimetrul ei, spectacolele sunt programate la Pulberărie, lângă Zidul Alexandru cel Bun, Zidul de Vest şi şanţul de apărare.

În fiecare dimineaţă de sâmbătă şi duminică, de la ora 10, Trupa „Funny Art” va oferi copiilor spectacole de teatru – „Amintiri din copilărie”, „Hainele noi ale împăratului” (sâmbătă), „Habarnam”, „Păcală şi Tândală” (duminică). Copiii vor putea participa, în cursul dimineţilor, şi la concursul „Descoperiţi comoara”, iar adulţii la competiţia „Noaptea supravieţuitorilor”, sâmbătă. Pe tot parcursul festivalului, de la Trupa „Funny Art” vor fi prezenţi, în faţa sucevenilor, toboşarul, personajele pe catalige şi cinci „statui” umane.

Festivalul se va închide, oficial, duminică, la ora 19,30, dar spectacolele vor continua şi după aceea, până la miezul nopţii.

Manifestarea este organizată de Primăria Suceava, Consiliul Judeţean şi Muzeul Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: