Victor Ponta

Încasările pe primele 7 luni arată diferenţa între gândirea economică a USL şi miopia austerităţii a PNL/PDL

pontaPremierul Victor Ponta afirmă că datele finale privind încasările la buget după primele şapte luni din 2015 arată clar diferenţa între gândirea economică a USL, care duce spre dezvoltare, şi „miopia austerităţii” reprezentată „şi azi de PNL/PDL”. „It’s about economy… doamnelor şi domnilor de la PNL/PDL! Cifrele finale privind încasările la buget după primele şapte luni din 2015 (comparativ cu primele şapte luni din 2014) arată clar diferenţa între gândirea economică a USL care duce spre dezvoltare şi miopia austerităţii care ne-a condus în 2010 — 2012 (reprezentată şi azi de PNL/PDL care se grăbesc din nou să acapareze puterea)”, a scris premierul pe Facebook.

Ponta adaugă că, potrivit datelor oficiale, s-au realizat „încasări de 115,7 miliarde RON în 2015 (faţă de 106,6 miliarde RON în 2014)”, ceea ce reprezintă un plus de „9,1 miliarde RON (aproximativ 2 miliarde de euro)”, iar încasările din TVA au fost de „33,9 miliarde RON în 2015 (faţă de 29,3 miliarde RON în 2014)”, adică un plus de „4,5 miliarde RON (aproximativ 1 miliard euro)”. „În această perioadă au fost aplicate următoarele măsuri cu impact bugetar negativ — scăderea CAS cu 5pp/ scăderea taxei pe construcţiile speciale de la 1,5 la 1% / neimpozitarea profitului reinvestit pentru companii / creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii de la 4,5 la 5% / scăderea TVA la alimente de la 24% la 9%!”, precizează premierul.

Victor Ponta subliniază că, „prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010 — 2012 şi a fost combătută prin înfiinţarea Direcţiei Antifraudă) şi măsuri de stimulare economică şi creşterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obţin rezultate concrete!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: