După prima sesiune de admitere la USV

Mai mulţi candidaţi înmatriculaţi ca anul trecut

> Majoritatea locurilor bugetate sunt ocupate > Programele de reconversie profesională nu prea au avut succes: doar 55 de persoane înmatriculate pe 410 locuri

 Aproape 1500 de absolvenţi de liceu s-au înmatriculat la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, după prima sesiune de admitere, şi vor fi, din toamnă, studenţi ai acesteia. Mai mulţi ca în anul precedent, în aceeaşi sesiune.

La majoritatea facultăţilor s-au ocupat toate locurile bugetate, excepţie făcând Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică, unde s-au înmatriculat 72 de candidaţi, pe 116 locuri fără taxă şi 17 cu taxă, Facultatea de Istorie şi Geografie, unde au mai rămas locuri fără taxă la specializări precum Geografia mediului, Geografie, Geografia turismului, Ştiinţe politice.

De asemenea, nu s-au ocupat toate locurile bugetate la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Inginerie economică. La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, locurile bugetate sunt acoperite cu candidaţi la mai toate specializările, un singur loc fără taxă fiind disponibil la specializarea Economie generală şi comunicare economică.

La masterat sunt 658 de candidaţi înmatriculaţi, pe 490 locuri bugetate şi 1010 cu taxă, iar la învăţământ la distanţă (ID) numărul studenţilor înmatriculaţi este mai puţin de jumătate din cel al locurilor, fiind 224 de înmatriculaţi, din care 136 doar la FSEAP, pe 565 locuri cu taxă.

Universitatea Suceava a pus la dispoziţie 410 locuri celor interesaţi să se recalifice, dar nu s-au ocupat niciun sfert din ele, în prima sesiune. Astfel, s-au înscris doar patru persoane la FIESC, unde sunt 60 locuri, două la Facultatea de Istorie şi Geografie (30 locuri), la Facultatea de Litere sunt 16 candidaţi înmatriculaţi la patru din cele şapte specializări, la care s-au scos 210 locuri, iar la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde sunt 80 de locuri, s-au înmatriculat 29 de candidaţi. La FIM sunt 30 de locuri pentru reconversie profesională, fără niciun candidat, deocamdată.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 7-18 septembrie, după cum urmează: 7-11 septembrie, desfăşurarea probelor; pe 14 septembrie vor fi afişate rezultatele; în perioada 11-14 septembrie se vor depune contestaţiile; pe 15 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Perioada înmatriculărilor de toamnă este 14-18 septembrie, urmând afişarea rezultatelor finale, la 18 septembrie.

Pentru sesiunea de toamnă sunt disponibile 121 de locuri bugetate la licenţă

În sesiunea de admitere din toamnă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va scoate la concurs 121 de locuri bugetate la licenţă, precum şi toate locurile cu taxă disponibile, până la limita capacităţii de şcolarizare (1105 locuri) – a informat ieri conducerea USV. Locurile bugetate disponibile sunt la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management – 46 de locuri, Facultatea de Istorie şi Geografie – 36 de locuri, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură – două locuri şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică – 7 locuri. Pentru masterat, vor fi scoase la concurs 57 de locuri bugetate: 9 locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară, 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, 11 locuri la Facultatea de Istorie şi Geografie, 11 locuri la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi două locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. La acestea se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacităţii de şcolarizare a fiecărui program de studiu de masterat. De asemenea, mai sunt disponibile 4 locuri bugetate pentru candidaţi de origine română din afara graniţelor ţării.

În sesiunea de toamnă, se va organiza admitere la patru programe de studiu, care au finalizat deja admiterea pentru anul 2015, numărul celor înmatriculaţi în cadrul acestora atingând deja valoarea maximă a capacităţii de şcolarizare. Este vorba de programele Kinetoterapie şi motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

„Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava îşi exprimă satisfacţia în faţa acestei creşteri a numărului de studenţi înmatriculaţi în prima sesiune de admitere din 2015, urează o viaţă studenţească reuşită celor deja înmatriculaţi şi succes la sesiunea a doua de admitere viitorilor candidaţi” au transmis reprezentanţii USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: