De „Luna albastră”, la Suceava

Două sinucideri şi o tentativă eşuată, într-o singură zi

„Luna albastră”, rarul fenomen astronomic întâmplat în noaptea de 31 iulie – 1 august, ar fi trebuit să vină, potrivit spuselor din popor, cu dragoste şi noroc.

La Suceava a venit însă cu tragedii.

Trei suceveni au fost cuprinşi sâmbătă, 1 august, de intenţii sinucigaşe. Iar doi dintre ei au reuşit să le ducă până la capăt, curmându-şi viaţa.

O tânără de 22 de ani, din Liteni, studentă în anul II la una dintre facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a spânzurat în şura gospodăriei părinţilor săi. Chiar ei au găsit-o, cu laţul de gât şi fără suflare. Se pare că tânăra suferea de ceva vreme de depresie, în urma unei relaţii care a eşuat. Tăcută şi fără să destăinuiască nimănui prin ce trece, fata a apelat la gestul extrem lăsând în urmă doar câteva rânduri în care mărturisea, fără alte amănunte, că se simte neînţeleasă.

O altă tânără, de 24 de ani, din Păltinoasă, a scăpat însă cu viaţă din tentativa de sinucidere, deşi a ingerat o cantitate considerabilă de medicamente. Ea a ajuns sâmbătă după-amiază la Spitalul Judeţean Suceava în comă de gradul 1, cu intoxicaţie medicamentoasă voluntară. Procedase astfel doar pentru că se certase cu iubitul ei, împreună cu care locuia, în casa acestuia. A fost găsită, deja inconştientă, de mama concubinului, care a chemat imediat o ambulanţă.

Sâmbătă şi-a curmat viaţa şi un bărbat de etnie romă, de 34 de ani, din Şcheia. Seara, în jurul orei 21.45, omul s-a aruncat pur şi simplu în faţa trenului Iaşi – Timişoara, după ce şi-a trimis copilul cu care se afla, să-i cumpere ţigări. Toate informaţiile culese de poliţişti duc spre ideea că bărbatul şi-a luat zilele din cauza sărăciei în care trăia, împreună cu concubina lui şi şapte copii, făcuţi cu mai mulţi parteneri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: