Parteneriat cu bisericile

>Femeile liberale din Suceava vor să ajute copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, asistaţii social şi pe cei fără adăpost

 Femeile liberale din Suceava vor să pună în practică un proiect, în colaborare cu Biserica, pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, dar şi pe asistaţii social sau pe cei fără adăpost.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL Suceava, Cătălina Culipei, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, împreună cu Liviana Enea, urmează să fie pus în aplicare un proiect social în care să fie implicată şi Biserica.

Ea a spus că proiectul are în vedere în special copiii din familii cu probleme, dar şi oamenii fără adăpost sau cei care sunt asistaţi social.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Suceava, Ioan Bălan, a explicat că acest proiect va fi un parteneriat între serviciul social din Primăria Suceava şi biserici. „Proiectul a izvorât din discuţiile cu oamenii din cartiere. Mulţi tineri sunt plecaţi în străinătate şi copiii rămân acasă în grija bunicilor, cărora le este greu să­i ajute să facă temele”, a spus Bălan.

El a arătat că a fost contactat de reprezentanţi ai Bisericii care au spus că se pot ocupa, în spaţiile lor, de educaţia copiilor după şcoală, iar în proiect vor fi incluse cadre didactice care să lucreze voluntar cu copiii.

Ioan Bălan a mai spus că tot în acest domeniu urmează să fie făcute parteneriate şi pentru sprijinirea oamenilor străzii, dar şi a asistaţilor social.

El a explicat că din bugetul alocat de Primărie pentru serviciile sociale, o parte va merge pentru cofinanţarea unor astfel de proiecte. “Mai mulţi preoţi au spus că o finanţare de 25­30 la sută le-ar fi suficientă”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a subliniat că aceste proiect este de amploare şi trebuie dezvoltat foarte serios şi de aceea a fost adus în dezbaterea publică.

El consideră că în acest fel vor putea fi sprijiniţi mai mulţi suceveni aflaţi în situaţii de risc.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. veniamin pribeagul says:

    Orice colaborare cu partidele politice este toxică pentru Biserica Ortodoxă. Probabil, liberalii se referă la vechii lor colaboratori: comunităţile penticostale, adventiste etc.Din multul sau puţinul lor, parohiile ortodoxe, sau, ca să fim corecţi, cea mai mare parte a lor, se ocupă de aspectele menţionate în articol, FĂRĂ PLATA! Că sunt şi între preoţii ortodocşi cozi de topor, nemernici care îşi vând sufletul pentru bani, o ştim. Mai ales cei din municipiul Suceava! Ar trebui să le fie ruşine! Iar politicienilor le-ar trebui un şut undeva! După ce nu au făcut nimic pentru alegători până acum, în prog de an electoral se umflă ca broscoii şi orăcăie pe toate drumurile! Nu, băieţi! În adunările electorale, va trebui să ne spuneţi ce aţi făcut concret pentru Bucovina în acest mandat şi apoi, vom vedea!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: