Casa de modă Hermes anunţă o anchetă după criticile formulate de Jane Birkin

diamond-birkinCasa de modă franceză Hermes a anunţat că va face o anchetă şi va „sancţiona şi corecta” dacă se va dovedi că, aşa cum a susţinut artista Jane Birkin, animalele a căror piele este folosită ca materie primă pentru diverse accesorii sunt sacrificate cu cruzime, scriu „Le Soir” şi EFE. Informaţia a fost difuzată printr-un comunicat de presă, la scurt timp după ce renumita cântăreaţă în vârstă de 68 de ani solicitase firmei să redenumească miticul tip de geantă din piele de crocodil ca
re-i poartă numele, „Birkin Croco”, cea mai scumpă din lume, până când se vor utiliza „practici mai bune“ pentru sacrificarea reptilelor. Ea a făcut acest gest ca reacţie la un clip al asociaţiei pentru protecţia animalelor PETA filmat într-o fermă de crocodili din Zimbabwe şi într-o crescătorie de caimani din statul american Texas. Imaginile arată că animalele sunt sacrificate „cu sânge rece” şi sunt lăsate să agonizeze mult timp înainte de a muri.

Casa Hermes a menţionat că „respectă şi împărtăşeşte emoţia” artistei şi că a „fost la fel de şocată de imaginile recent publicate”. A precizat că ferma din Texas incriminată în film nu îi aparţine şi că pieile de crocodil produse acolo nu sunt întrebuinţate la realizarea genţilor Birkin. Totodată, a asigurat că impune fermelor cu care colaborează „cele mai înalte standarde în privinţa tratamentului etic al crocodililor”.

Genţile „Bikin Croco” se realizează manual şi sunt cele mai scumpe din lume, preţul lor putând ajunge la sute de mii de euro la vânzările la licitaţie sau la mâna a doua. În iunie 2015, o geantă Diamond Birkin culoare fucsia, din piele de crocodil, a fost achiziţionată cu preţul record de 202.000 de euro la o licitaţie organizată de Christie’s în Hong Kong. Crearea şi comercializarea acestor genţi a început în anii 1980, după o întâlnire întâmplătoare în avion a preşedintelui de atunci al companiei, Jean-Louis Dumas, cu actriţa Jane Birkin, care în acel timp era iubita muzicianului francez Serge Gainsbourg, veritabil idol al conaţionalilor săi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI