La Campionatul Mondial de Tineret

România a învins Tunisia şi s-a calificat în sferturile de finală

handbal burlacu 30 iulieRomânia a pătruns între cele mai bune opt naţiuni ale lumii la categoria sub 21 de ani după ce a învins reprezentativa Tunisiei cu 29-27. Portarul Ionuţ Iancu a fost eroul echipei, după ce a închis poarta în ultimele 10 minute.

10 ani a aşteptat România să revină într-o asemenea fază a unui campionat mondial de tineret. În 2005, generaţia lui Popescu, Ghionea, Sadoveac şi Rohozneanu reuşea să termine pe locul 6 la turneul final din Ungaria. Acum, băieţii de care se leagă speranţele unei reveniri în elită şi a primei reprezentative se numesc Racoţea, Iancu, Rotaru, Negru, Nistor, Ungureanu, Şomlea, Stroe, Militaru, Bobeică, Szasz, Thalmaier, Mănescu, Burlacu, Voinea şi Sîncelean, băieţii care au luptat cu o ambiţie ieşită din comun în faţa selecţionatei africane!

Partida cu Tunisia s-a jucat sub o presiune fantastică, cu nervii întinşi la maximum şi cu sufletul la gură
până cu 16 secunde înainte de final, când adversarii au făcut o gafă monumentală: greşeală de bancă! Atunci, România conducea cu 28-27, dar Tunisia era în atac. Până atunci, partida a fost destul de echilibrată, drept dovadă că diferenţa maximă a fost de trei goluri şi a fost consemnată de trei ori în contul tricolorilor, 20-17 (min. 39), 24-21 (min. 47) şi 28-25 (min. 58). Egalitatea a fost numărată de 15 ori pe parcursul acestei partide.

Elevii lui Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu au avut iniţiativa în majoritatea timpului, dar africanii au avut forţa să revină aproape de fiecare dată, graţie unei apărări avansate, care a recuperat mingi şi a lansat apoi contraatacuri rapide. Pentru că oamenii din linia de 9 metri, şi în special Racoţea, au fost luaţi om la om, tricolorii au încercat să rezolve individual acţiunile sau au fructificat la maximum jocul cu pivotul. Evidenţiaţii au fost Negru, autor a 14 goluri (!), şi Rotaru – 7 goluri. Deasupra tuturor a fost însă şi de această dată portarul Ionuţ Iancu, cel care a închis poarta pe finalul partidei, începând din minutul 51 şi până în minutul 59, când Tunisia nu a reuşit să marcheze. Portarul de la CSM Bucureşti a încheiat jocul cu un procentaj de 30,8%, cifră care nu este ieşită din comun, dar el a ieşit în lumina reflectoarelor atunci când echipa avea cea mai mare nevoie! Şi în acest meci suceveanul Gabriel Burlacu şi-a adus contribuţia la victoria naţionalei României.

Pentru un loc în semifinale, România va înfrunta Franţa, care a câştigat cu 24-20 în faţa Norvegiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI