Patru suceveni morţi din cauza caniculei

caniculaCanicula din timpul săptămânii trecute a provocat moartea a patru suceveni.

Căldurile infernale, până şi de 38-39 de grade Celsius în aer şi de aproximativ 50 de grade la nivelul asfaltului, au făcut prima victimă miercuri, 22 iulie, când un bărbat de 41 de ani, din Fălticeni, a căzut pe stradă, cu insuficienţă cardio-respiratorie acută din cauza căldurii.

Vineri au murit alţi trei oameni, un bărbat de 78 de ani, din Rădăuţi, un altul de 44 de ani, din Gulia, oraşul Dolhasca, şi o femeie de 43 de ani, din Slatina.

Toţi au căzut, de asemenea, pe stradă, răpuşi de căldură, iar echipajele medicale care au intervenit în ajutorul lor nu au mai putut face nimic.

Bărbatul din Gulia a făcut stop cardio-respirator şi accident vascular chiar aproape de casă, spre care se întorcea de la Ostra, localitate în care lucra ca sezonier.

Femeia de 43 de ani suferea de afecţiuni cardiace cronice, iar canicula le-a agravat fatal.

Zeci de suceveni au sunat la ambulanţă după ajutor

 Zeci de suceveni au avut nevoie în cursul săptămânii trecute de intervenţia personalului medical de pe ambulanţă. Solicitările au venit una după cealaltă, de la persoane de toate vârstele, cardiaci, hipertensivi, diabetici sau persoane care nu ştiau să sufere de vreo boala cronică, dar care au acuzat stări de leşin şi alte situaţii critice de sănătate ce pot apărea în vreme de caniculă.

Indiferent de vârstă, erau persoane cu boli cronice agravate, dar şi persoane deshidratate, nealimentate corespunzător, care consumaseră băuturi alcoolice, persoane care înfruntaseră soarele puternic îmbrăcate necorespunzător şi la ore periculoase.


Căldura se mai potoleşte, dar seceta continuă

Din fericire, în următoarele 5 zile, sucevenii vor putea respira cât de cât, pentru că meteorologii au prognozat pentru nord-estul ţării temperaturi atmosferice sub 30 de grade Celsius, în unele perioade din zi chiar şi sub 20 de grade. Cerul va fi senin, dar şi parţial sau total înnorat.

Seceta însă continuă, ploile mult aşteptate fiind puţine şi pe arii restrânse. Acelaşi regim hidrologic se anticipează în zona noastră şi în lunile august şi septembrie, când va ploua insuficient şi doar pe ici pe colo, în special în zona de munte.

Potrivit meteorologilor, ploi neobişnuit de generoase pentru acea perioadă vor veni, şi în judeţul Suceava, abia din luna octombrie, când precipitațiile vor prezenta valori peste mediile multianuale, în majoritatea regiunilor din ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: