Admitere la USV, sesiunea iulie 2015

Numărul candidaţilor înscrişi este mai mare cu aproape 10% decât în iulie 2014

6890Prima sesiune de admitere din acest an la Universitatea Suceava s-a încheiat ieri, 3037 de persoane exprimându-şi opţiunea pentru centrul universitar sucevean, cu aproape 10% mai multe decât în sesiunea din iulie 2014, când numărul candidaţilor a fost de 2777, a informat conducerea USV.

La programele de licenţă (zi) s-au înscris 2013 candidaţi, faţă de 1697, în iulie 2014, cu 18,6% mai mulţi înscrişi decât în vara anului trecut. La programele de licenţă învăţământ la distanţă (ID), în iulie a.c. s-au înscris 245 de persoane, cu 34 mai puţine (circa 12%) decât în 2014. Numărul candidaţilor originari din Republica Moldova, cu diploma de bacalaureat obţinută în România, s-a ridicat la 33, reprezentând cu peste 57% mai mult decât în anul anterior (21). Pentru locurile alocate etniei rome şi-au depus dosare două persoane (faţă de cinci, în anul 2014). La programele de masterat s-au înscris 679 de candidaţi români, mai puţin cu circa 10% faţă de anul precedent. În schimb, la aceste programe, numărul candidaţilor originari din Republica Moldova şi Ucraina a crescut în acest an cu 87,5%, de la 16 în anul 2014, la 30 în iulie a.c. La programele de conversie profesională, – o noutate oferită de USV în acest an – s-au înscris 35 de candidaţi.

Rezultatele de pe listele de admitere ale USV arată că anul acesta sunt candidaţi mai buni, fiind o concurenţă mai strânsă, cu medii mari de admitere, la locurile bugetate, la cele mai multe dintre specializări. Astfel, la specializarea Ingineria Produselor Alimentare, prima medie de admitere este 9,93, ultima medie de admitere, la locurile fără taxă, fiind 8,78. La Calculatoare, prima medie de admitere este 9,88, iar ultima pe locurile bugetate este 8,94. La Silvicultură sunt 4 candidaţi cu media de admitere 10, iar la Ştiinţele Educaţiei prima medie de admitere este 9,59, iar ultima la fără taxă – 8,42.

Până la sfârşitul lunii este perioada înmatriculărilor, USV sperând „într-o bună dinamică” a acestora, având în vedere „avantajele multiple” pe care le oferă studenţilor. USV pune la dispoziţie “programe de studiu confirmate printr-o frumoasă tradiţie, noutăţi continue sub toate aspectele, un campus modern şi, nu în ultimul rând, o comunitate academică în care studentul are posibilitatea de a se dezvolta armonios pe plan profesional şi uman, alături de cadre didactice şi de un personal administrativ competente şi motivate”.

USV reaminteşte că “neînmatricularea conduce la pierderea locului obţinut în urma concursului de admitere”.

A doua sesiune de admitere la USV, pentru locurile ce vor rămâne disponibile, se va desfăşura între 7 şi 18 septembrie 2015.

Informaţii în timp real legate de admiterea la USV pot fi accesate la adresa web Admitere.usv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: