Rupţi de beţi, doi şoferi au produs accidente

> Diferenţa dintre alcoolemii era de doar 0,02 mg/l > Ambii au rămas fără permisele de conducere

…Rupt de beat, dar la plimbare cu maşina pe drumurile sucevene. Astfel se poate descrie pe scurt situaţia în care s-a aflat, la finele săptămânii trecute, un conducător auto din judeţul Botoşani, care a provocat un accident de circulaţie pe DN 17, în oraşul Frasin. Şoferul, în vârstă de 29 de ani, are domiciliul pe raza oraşului Dorohoi, iar, potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti, în timp ce conducea autoturismul, s-a angajat în depăşirea unei coloane de maşini, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un autovehicul condus regulamentar de un bărbat din municipiul Vatra Dornei. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, dar la sosirea oamenilor legii la faţa locului, şoferul vinovat abia se mai putea ţine pe picioare. Iar rezultatul indicat de etilotest arăta 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat! Nu mai puţin breaz decât botoşăneanul s-a dovedit a fi, în aceeaşi zi, un bărbat de 60 de ani, din oraşul Gura Humorului. Acesta conducea un autoturism pe strada Cetăţii din localitatea de domiciliu, când, din cauza neasigurării corespunzătoare la efectuarea manevrei de mers înapoi şi pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, condus regulamentar de către un concetăţean de 42 ani. Când poliţiştii l-au pus pe humorean să sufle în etilotest, au constatat că bărbatul avea 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural, şoferii devenind totodată pietoni după ce permisele le-au fost reţinute.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI