Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”

tenis camp 5Terenurile de tenis din Complexul sportiv al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au găzduit sâmbătă, 18 iulie, Turneul de tenis de câmp dotat cu Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, la care au participat aproape 50 de copii din Fălticeni şi Suceava cu vârsta sub 10 ani.

Pentru a evita căldura, meciurile au început de la ora 8,00.

Conform lui Marcel Dascălu, antrenor de tenis de câmp în cadrul Asociaţiei Club Sportiv „Nada Florilor”, aceste turnee locale nu au ca scop desemnarea unor campioni sau stabilirea unor ierarhii, ci de a-i ajuta pe copiii cu vârsta până în 10 ani să deprindă strategia şi tactica jocului de tenis. „Cei mai mulţi copii au început să vină la tenis de câmp după ce Simona Halep a ajuns un nume cu care ne mândrim în tenisul mondial. Acelaşi fenomen s-a întâmplat şi în timpul lui Ţiriac şi Năstase, când tinerii au început să practice în număr mare tenisul. Copiii care dispută mai multe meciuri vor ajunge să cunoască mai multe despre tenis, iar cei mai valoroşi au şansa să fie descoperiţi de cluburi importante şi cu posibilităţi financiare, care îi pot ajuta să se afirme”, a precizat antrenorul Marcel Dascălu.

Încurajaţi de părinţi, colegi de şcoală sau prieteni de joacă, micii tenismeni şi-au pus în valoare calităţile şi experienţa pentru a obţine un loc pe podium. În afară de cupe, medalii şi dulciuri, oferite de administraţia locală şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, un ajutor pentru buna organizare au oferit SC Raitar SRL şi Bogdan Mândruţă, proprietarul terenurilor de tenis.

 „Orice turneu este foarte important în cariera voastră de mici tenismeni, fie că aţi câştigat sau nu. Este important să faceţi sport şi dacă veţi asculta de antrenori şi de părinţi, vor apare şi performanţele. Cei din Fălticeni îl aveţi aproape pe domnul Marcel Dascălu, care pune foarte mult suflet în activitatea pe care o desfăşoară împreună cu dumneavoastră. Noi, ca Primărie, încercăm să vă ajutăm în limita posibilităţilor pentru că avem încredere că toţi aveţi şanse să deveniţi buni sportivi şi unii dintre voi chiar campioni. Trebuie să munciţi, să aveţi răbdare şi să vă bucuraţi de fiecare minge bună pe care o daţi în teren”, a fost îndemnul primarului Cătălin Coman, cel care împreună cu directorul de concurs, Gheorghe Guligă, şi directorul Primăriei Fălticeni, Paul Buhlea, au oficiat festivitatea de premiere. (IUSTIN B.)

                Rezultate

Nivel Roşu (până la 8 ani): 1. Ştefan Fîntînaru (Fălticeni) / 2. Denis Avrămia (Fălticeni) / 3.David Suditu (Fălticeni)

Nivel Verde (până la 10 ani): Onisei David (Fălticeni) / 2. Ilinca Anton (Fălticeni) / 3. Lungu Matei (Suceava)

Debutanţi: 1. Avian Buhlea / 2. Ariana Bejenaru / 3. Elisa Holotă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI