Sâmbătă, pe lacul Şomuz

Cei mai buni pescari au fost de la Primăria Fălticeni

Pescuit 2Iazul Şomuz, administrat de SC Pescoliv, a găzduit sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 6, a III-a ediţie a concursului de pescuit „Cupa Nada Florilor”, competiţie inclusă în programul „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Pregătirea pentru concurs a început la ora 5, cu tragerea la sorţi a standurilor, după care pescarii şi-au pregătit undiţele, momelile şi tot ceea ce este necesar pentru ca la ora 6 când arbitrul concursului, prof. Vasile Buduşanu, a sunat din fluier, firul să fie cât mai întins şi cât mai departe de mal.

Au fost prezente 25 de echipe în competiţie, la care s-a adăugat cea a sponsorului concursului de pescuit, dar ale cărei capturi (care a totalizat 5,4 kg) nu au fost luate în considerare de juriu, conform regulamentului. Fiecare echipă a reprezentat câte o instituţie publică, serviciu deconcentrat sau partid politic din judeţul Suceava şi a fost formată din câte trei pescari. Au fost permise câte două beţe de pescuit pentru fiecare membru al echipei, montura a fost la alegere, iar fiecare stand a măsurat 10 metri.

Cele peste 30 de grade Celsius din aer şi 25 în apa iazului nu prea au ţinut cu pescarii, astfel încât unii nu au mai aşteptat să audă fluierul final de la ora 12 şi după ora 10 au început să-şi strângă uneltele. Unii mai îndrăzneţi au tulburat la propriu apa, intrând să se răcorească până la mijlocul iazului şi primind… „laudele” colegilor pescari.

După şase ore de „fir întins”, cântarul a stabilit câştigătorii: locul 3 – Consiliul Judeţean Suceava, cu o captură de 2,270 kg, locul 2 – PP-DD, filiala Fălticeni, cu o captură de 5,460 kg, iar locul 1 – Primăria Municipiului Fălticeni, cu o captură de 11,870 kg. Cea mai mare captură individuală a fost consemnată de Gavril Gherman din echipa Poliţiei Locale Fălticeni, un crap de 0,850 kg, iar Petrică Moisii, de la Poliţia Municipiului Fălticeni, a reuşit singura captură de biban.

Prezent la festivitatea de premiere, Alexandru Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, le-a sugerat subordonaţilor din echipa CJ să se antreneze mai mult pentru acest concurs în timpul liber pentru ca, în 2016, trofeul concursului să strălucească în vitrina Consiliului Judeţean.

La rândul său, primarul Gheorghe Cătălin Coman i-a felicitat pe angajaţii de la UAT Municipiul Fălticeni, care sunt pasionaţi de pescuit, pentru că au reuşit, după doi ani de încercări, să dovedească că sunt cei mai buni pescari.

„Nu ne-am aşteptat la rezultate deosebite la acest concurs, având în vedere că cea mai mare parte a celor care au participat sunt ecologişti şi nu doresc să scoată peştele din apă. Trebuie să mulţumim societăţii Pescoliv, fără de ajutorul căreia nu am fi putut organiza acest concurs, iar în numele domnului director vă mulţumesc că nu le-aţi adus pagube însemnate. De aceea ne-am străduit să recompensăm dorinţa dumneavoastră de a proteja mediul şi fauna piscicolă şi am asigurat noi peştele pentru un borş” a precizat primarul Cătălin Coman.

 În total, concurenţii au capturat 91 kg de peşte care, potrivit regulamentului, a fost eliberat.

Vasile Budusanu

Vasile Budusanu

“Am început la ora 5 cu instructajul, tragerea la sorţi a locurilor de pescuit, iar de la ora 6 pescuim. Anul acesta nu au fost capturi extraordinare, dar avem premii tentante. În plus, vom premia şi zero captură, cel mai mare rac, cel mai mare peşte etc. Am pus şi de un borş de peşte, iniţial am vrut să-l facem din ceea ce pescuim, dar, cum premisele sunt sumbre de a avea ce găti din peştele prins aici, am apelat la soluţia de avarie, peştele cu cod de bare. Faţă de anul trecut avem cu două echipaje mai puţin. Avem şi pescari pătimaşi, avem şi oameni care au venit să se relaxeze, este o vreme deosebită, în iaz avem şi peşte, dar… este acoperit cu apă. Totul depinde de măiestria pescarilor, pentru că este căldură mare şi peştele se duce la fund, pentru că vrea răcoare” ne-a spus prof. Vasile Buduşanu, preşedintele juriul concursului.

Efortul pescarilor a fost răsplătit: cu cupe, diplome, medalii, tricouri şi cu un borş de peşte. Pentru ocupanţii locurilor I, II şi III, sponsorul concursului, PFA Stamate Gabriel, a oferit beţe de pescuit, mulinete, scaune de pescar şi role de naylon de diferite dimensiuni.

Concursul de pescuit a fost organizat de Primăria Fălticeni, cu sprijinul Pescoliv S.A. Fălticeni. (IUSTIN B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI