Australienii, indignaţi de un safari al groazei, organizat pe urmele unui ucigaş în serie

Un safari al groazei organizat într-o pădure australiană în care ucigaşul în serie Ivan Milat a îngropat şapte tineri autostopişti în anii 1990 a declanşat indignarea familiilor victimelor şi a autorităţilor australiene, relatează AFP. Pentru 150 de dolari de persoană (100 de euro), firma Goulburn Ghost Tours le propune clienţilor să îi ducă noaptea în pădurea Belanglo, unde Ivan Milat a îngropat cadavrele a doi britanici, trei germani şi doi australieni, ucişi între 1989 şi 1992. Milet a fost condamnat în 1996 la mai multe pedepse cu închisoarea pe viaţă. Cadavrele, descoperite între septembrie 1992 şi noiembrie 1993, fuseseră îngropate în pădurea Belanglo, aflată la circa 120 de kilometri sud-vest de Sydney. Ivan Milat a fost arestat în 1994 în urma mărturiei unui autostopist britanic, care scăpase în mod miraculos. Pentru fiecare victimă, ucigaşul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

„Voi aţi cerut-o, noi am făcut-o – Goulburn Ghost Tours, excursiile de groază extremă sunt în sfârşit realitate”, arată firma pe site-ul său internet. „Urmaţi-ne în pădurea Blanglo, unde Ivan Milat a îngropat cadavrele victimelor sale! Când intri în pădure, nu eşti niciodată sigur că vei ieşi de acolo”, adaugă site-ul.

Premierul statului New South Wales, Mike Baird, este de părere că iniţiativa este „respingătoare”: „Nu este numai de prost gust, este oribilă”, a spus el, promiţând să refuze licenţa pe care firma ar trebui să o obţină obligatoriu de la guvernul statului pentru a-şi lansa macabrele excursii.

În 2010, în aceeaşi pădure, nepotul lui Milat, Matthew Millat, în vârstă atunci de 17 ani, şi-a torturat şi ucis un prieten, David Auchterlonie, care îşi sărbătorea în acea zi a 17-a aniversare. A fost condamnat în 2012 la 30 de ani de închisoare.

Bunica lui David, Sandra Auchterlonie, a reacţionat cu indignare când a aflat de proiectul firmei Goulburn Ghost Tours. „Nu pot împiedica pe nimeni să organizeze aceste plimbări lugubre, însă cred că este o ruşine”, a spus ea în Sydney Morning Herald.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI