După dubla tragedie de sâmbătă, de la Prelipca

Încă un copil de 14 ani a murit înecat, la Fălticeni

Scafandrii din cadrul ISU Suceava au căutat ieri, până la prânz, trupul unui copil care s-a înecat marţi seară în lacul Pocoleni, din municipiul Fălticeni.

Este vorba de un adolescent de 14 ani, care venise la scăldat cu mătuşa şi unchiul său. Martorii au declarat că băiatul a intrat în apă în jurul orei 19.30, dar, după câteva momente, fost văzut dând panicat din mâini şi, apoi, dispărând sub apă.

Doi tineri de pe mal au sărit să îl ajute, dar nu au reuşit, fiind chemaţi imediat pompierii de la Fălticeni. Aceştia au intervenit cu o barcă pneumatică, iar mai târziu au venit şi scafandrii de la Suceava, care au pornit căutările sub luciul de apă. Ieri, la ora 13.30, cadavrul adolescentului a fost scos la mal…

Tragedia de marţi seara s-a petrecut la doar trei zile de când doi copii din Salcea, de 12 şi 13 ani, au murit înecaţi în apele râului Suceava, pe raza localităţii Prelipca. Un al treilea, un băiat de 14 ani, frate cu unul dintre cei înecaţi, abia s-a salvat din bulboanele formate în zonă, unde exploatarea balastului din albie s-a făcut fără cap şi fără lege.

Dubla nenorocire s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 16, când trupurile băieţilor veniţi la scăldat au fost trase spre adâncuri de vârtecuşurile formate pe fundul apei în gropi adânci de 7-8 metri. Pompierii au reuşit să găsească trupul unui copil în seara de sâmbătă, cel de al doilea fiind recuperat a doua zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: