Asocierea dintre Florconstruct şi Diasil Service a câştigat serviciul de ridicat şi transportat gunoiul din municipiul Suceava

> „Avem un câştigător, iar, în măsura în care nu vor fi contestaţii – deşi mă îndoiesc –, pe data de 15 iulie se va semna contractul” a declarat primarul Ion Lungu

DSCN9788Municipiul Suceava are un operator de salubritate menajeră, a anunţat şeful administraţiei locale, Ion Lungu, care a precizat că speră ca licitaţia recent organizată să nu fie contestată. În urma analizării ofertelor în comisia specializată, câştigătoare a fost declarată asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service, care, în urma luării în concesiune a serviciului, va plăti o redevenţă de 35.000 de lei pe an.

„Avem un câştigător, iar, în măsura în care nu vor fi contestaţii – deşi mă îndoiesc –, pe data de 15 iulie se va semna contractul. Este foarte important să avem un operator de salubritate titular, deoarece trebuie realizate cele 145 de platforme subterane de deşeuri, dintre care 60 în primul an, iar acesta trebuie să se apuce de executarea lor” a declarat Ion Lungu, cu precizarea: contractul „are o miză deosebită, fiind încheiat pe 12 ani”.

Noul contract se va parafa pe o perioadă de 12 ani, cel vechi, semnat cu Rosal Grup Bucureşti, expirând în primăvară, după 8 ani de desfăşurare.

Conform caietului de sarcini, noul operator se obligă la amenajarea, în două etape, a minim 145 de platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere. De asemenea, câştigătorul se obligă şi la construirea a 30 de puncte supraterane de colectare a deşeurilor reciclabile pentru populaţie, plasate în zonele aglomerate şi cele comerciale. În termen de 6 luni de la semnarea contractului de concesiune, va fi achiziţionată o instalaţie pentru procesarea deşeurilor vegetale şi lemnoase colectate în aria administrativă a municipiului Suceava. Nu în cele din urmă, vor fi montate 500 de noi coşuri de gunoi stradale şi va fi amenajat un loc de joacă pentru copii.

Pe fondul expirării, pe data de 17 aprilie, a vechiului contract, cât şi a întârzierii licitaţiei pentru delegarea serviciului către un nou prestator, atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a efectuat, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service. Rosal Grup a refuzat să aibă grijă, în aceleaşi condiţii, de gunoiul din jumătate din municipiul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: