Vineri este ultima zi de depunere, cu penalizări, a cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă

> Până la termenul-limită de 15 iunie, la centrele locale ale APIA se prezentaseră circa 40.000 de fermieri, din totalul de aproximativ 56.000, în anii anteriori, vina fiind dată şi pe birocraţie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava informează pe agricultorii din judeţ că termenul-limită pentru depunerea cererilor unice de plată este vineri, 10 iulie. „După data de 10 iulie, cererea unică de plată nu mai este admisă” semnalează directorul executiv Iacob Caciur.

Fermierii suceveni au putut să se prezinte la centrele judeţene ale APIA până pe 15 iunie, ulterior perioada de înaintare a cererilor fiind de încă 25 de zile calendaristice. În intervalul respectiv, agricultorii au avut posibilitatea depunerii cererii unice de plată, inclusiv de a face modificări, corecturi şi actualizări, însă cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere faţă de termenul iniţial. Tot de pe 15 iunie, utilizatorii terenurilor din categoria păşuni/fâneţe au putut depune cererea unică de plată aferentă terenurilor în cauză, fără a fi obligaţi să deţină animale pentru păşunarea respectivelor suprafeţe, însă cu obligaţia de a dovedi activitatea agricolă minimă de cosit, cel puţin o dată pe an, prin valorificarea sau depozitarea fânului rezultat.

În judeţul Suceava, până la data-limită de 15 iunie, la centrele locale ale APIA se prezentaseră pentru identificarea parcelelor şi completarea cererilor circa 40.000 de fermieri, din totalul de aproximativ 56.000, în anii anteriori, vina fiind dată şi pe birocraţie. Între timp, chiar şi cu penalizarea cu pricina, încă în jur de 10.000 de agricultori au reuşit să depună documentaţia de rigoare.

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi, persoane fizice sau persoane juridice, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol sau deţinători legali de animale. Eligibile la plată sunt exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 hectar şi formate din parcele agricole de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei este obligatoriu de cel puţin 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu, precum şi cerinţele legale în materie de gestionare, pe toată suprafaţa fermei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: