În perioada caniculei

Inspectoratul de Muncă Suceava cere măsuri de protecţie a angajaţilor, inclusiv reducerea programului de lucru

ITM Suceava a anunţat, ieri, că în situaţie de caniculă angajatorii trebuie să adopte măsurile stabilite de lege pentru protecţia angajaţilor.

Astfel, dintr-un comunicat semnat de şeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, se arată că în situaţia în care, în judeţul Suceava, se vor înregistra temperaturi de peste 37 grade Celsius sau depăşirea pragului valoric al indicelui temperatură-umiditate, măsurile pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă vor fi stabilite de angajator, împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau, după caz, cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor. În unităţile în care funcţionează comitetele de securitate şi sănătate în muncă măsurile vor fi stabilite de acestea.

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să asigure, pentru ameliorarea condiţiilor de muncă, reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice; asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static; alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor, angajatorii trebuie să asigure apă minerală, câte 2­4 litri/persoană/schimb; echipament individual de protecţie şi să asigure ca angajaţii să poată face duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, vor lua măsurile dispuse în Ordonanţa de urgenţă nr. 99/2000 (reducerea programului de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru etc.). ITM Suceava va efectua controale asupra modului în care sunt respectate prevederile legale şi, acolo unde e cazul, va aplica sancţiuni în valoare 1.500 – 2.500 lei, în conformitate cu art. 10, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2000” se arată în comunicat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI