15.000 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti la frontieră

tigari-2La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au oprit să intre în ţară aproximativ 15.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Aproape 3800 de pachete au fost descoperite într-un autocar condus de un cetăţean bulgar. Zordan Z., în vârstă de 39 ani, ascunsese ţigările într-un spaţiu special amenajat în spatele scaunului şoferului. Bulgarul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au observat din nou, în timpul unei acţiuni specifice, un grup de persoane care transportau cunoscutele colete cu ţigări la vreo 300 de metri de graniţă, în localitatea Straja. Au încercat să oprească grupul procedând legal, apelând întâi la somaţii prin voce, iar apoi, pentru că acestea au fost ignorate de cărăuşi, la două focuri de pistol trase în aer.

Cărăuşii însă nu s-au oprit nici după ce poliţiştii au folosit pistoalele. Au abandonat doar coletele şi, profitând de „meandrele” terenului accidentat din zonă, au dispărut spre localitatea Straja.

Autorităţile de frontieră din România au anunţat despre eveniment şi poliţiştii din Ucraina pentru eventuale alte mişcări pe partea lor.

Cărăuşii abandonaseră şapte colete în care poliţiştii au numărat 11.000 de ţigări şi pe care le-au ridicat în vederea confiscării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI