Zilele Municipiului Fălticeni

În perioada 17-20 iulie se desfăşoară „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia 2015. Programul manifestărilor include evenimente cultural-artistice, sportive, religioase şi urmează a fi aprobat de Consiliul Local în şedinţa de joi, 25 iunie.

Vineri, 17 iulie, începând cu ora 14, la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu” se va desfăşura Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu. După-amiaza, începând cu ora 20, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua tinere talente locale.

zmf2014-startZiua de sâmbătă, 18 iulie, va începe cu concursul de pescuit, al cărui start este programat la ora 6. La ora 9, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” va începe concursul de Tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, competiţie inclusă în Circuitul AMATUR. De la ora 17, pe Stadionul „Tineretului” va avea loc meciul de fotbal feminin Armonia Fălticeni – Noroc Nimoreni (Campioană Republica Moldova). De la ora 17, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol folcloric susţinut de solişti vocali şi formaţii locale, un spectacol de dans susţinut de formaţiile Centrului Cultural „G.V. Birlic” şi Clubul Copiilor Fălticeni, după care vor urma recitalurile susţinute de Leya D &Cabaret, Vraciul şi Alessia. Între recitaluri vor avea loc spectacole de street dance.

Duminică, 19 iulie, la ora 9,30 pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane”, arbitrii vor fluiera începutul unui meci de fotbal Old Boys. La ora 16, la Biserica „Sfântul Ilie” va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. La ora 18, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va găzdui vernisajul Expoziţiei de pictură Ion Grigore şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim, solist instrumentist al Filarmonicii Bucureşti. Tot de la ora 18, la Biserica „Sf. Ilie” va avea loc o slujbă de priveghere.

Începând cu ora 16, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua Darius şi Andrei Popovici, Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, condus de prof. Maria Tanasă, Andreea Ghivirigă, This Cover Band, Ehhoya, Mad Socks (funk-rock) şi recitalul trupei Holograf. În jurul orei 21, este programată premierea olimpicilor şi sportivilor fălticeneni şi a cadrelor didactice care îi îndrumă.

Luni, 20 iulie, de la ora 8, la Biserica „Sf. Ilie” un sobor de preoţi va oficia slujba de Sfântul Ilie, urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica Sf. Ilie. La ora 10, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” va avea loc concursul formaţiilor artistice participante la a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

La ora 13,30, pe scena din Piaţa „Nada Florilor”, se va da startul unui „maraton” folcloric, printre protagonişti numărându-se Sorin Filip, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara 10 Prăjini, Grupul Vocal „Balada”, condus de prof. Maria Tanasă, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” împreună cu soliştii săi, solistul din Republica Moldova Ion Paladi. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

În perioada 17-20 iulie, pe Aleea Pietonală se va desfăşura Târgul meşterilor populari, Târgul de produse tradiţionale – Alimenta Tradiţional Fălticeni, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. Aceeaşi locaţie va găzdui în zilele de 19 şi 20 iulie Târgul de antichităţi, iar în zona gării va avea loc Bâlciul anual.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI