Gospodărie particulară din Berchişeşti transformată în scrum de un cablu electric defect

> Din cauza pârjolului, toată curtea a devenit un morman de ruine şi scrum, paguba înregistrată fiind greu de estimat la un prim calcul

Deznădejdea şi disperarea au pus stăpânire pe o familie din Berchişeşti la finele săptămânii trecute, după ce membrii acesteia au privit neputincioşi cum agoniseala lor de o viaţă este înghiţită de foc. Întreaga curte a gospodăriei s-a transformat în câteva ore într-un mare morman de ruine şi cenuşă, după ce un adevărat pârjol a mistuit tot ce a găsit în cale. Flăcările au izbucnit în toiul zilei şi s-au manifestat cu violenţă, îngreunând intervenţia pompierilor militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc care sosiseră de urgenţă la faţa locului cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor, ardeau deja anexele gospodăreşti şi acoperişul garajului şi al casei. Potrivit datelor obţinute de la plt. adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în timp ce pompierii încercau să stăpânească pârjolul, şi paramedicii de pe ambulanţa SMURD au avut treabă, deoarece, în momentul în care vedea, neputincios, că totul e cuprins de flăcări, proprietarul casei, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică. După acordarea îngrijirilor medicale de rigoare, omul a refuzat să fie transportat la o unitate spitalicească, preferând să rămână la locul dezastrului. Şi dezastru a fost, deoarece incendiul a mistuit o magazie de lemne, depozitul de furaje, adăpostul de animale, garajul şi acoperişul casei pe o suprafaţă totală de aproximativ 190 mp, circa 15 mc lemn de foc, 5 tone de furaje, două autoturisme şi multe alte bunuri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită drept efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI