Concursul judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”

> Ediţia a II-a, 18 iulie 2015, Câmpulung Moldovenesc > Înscrierile, până la 13 iulie a.c.

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, respectiv Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, organizează, în data de 18 iulie 2015, a doua ediţie a Concursului judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas bucovinean”.

Acest concurs presupune o selecţie de viitori colaboratori (pe o perioadă de un an de zile) ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, alături de mari artişti, nume de tezaur folcloric naţional. Aşa cum se ştie de la prima ediţie, concursul se adresează soliştilor vocali neprofesionişti din judeţul Suceava.

Festivalul se va desfăşura pe două secţiuni: I. solişti vocali cu vârste cuprinse între 14 -18 ani; II. solişti vocali cu vârsta peste 18 ani.

Fiecare concurent va interpreta două piese muzicale inedite, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din repertoriul tradiţional al zonei etnofolclorice pe care o reprezintă.

În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică. Pentru o cât mai bună evaluare, fiecare concurent va mai avea pregătite şi cinci piese din repertoriul unor interpreţi consacraţi, reprezentativi pentru zona etnofolclorică din care vine concurentul.

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Orice abatere de la acest program duce la descalificarea automată a concurentului.

Fişa de înscriere în concurs însoţită de partituri, de o fotografie a interpretului, indiferent de format şi o copie BI/CI se va expedia pe adresa Centrului Cultural „Bucovina”, str. Universităţii, nr. 48, cod 720228, până la data de 13 iulie 2015, pentru a da posibilitatea orchestrei să asigure o mai mare operativitate în desfăşurarea concursului. Fişele incomplete duc la excluderea concurenţilor din concurs.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Repetiţiile cu orchestra şi concurenţii vor avea loc marţi şi miercuri, 14 şi 15 iulie 2015, începând cu ora 11, la Sala „Dom Polski” din Suceava.

Spectacolul-concurs, care va fi televizat, va avea loc sâmbătă, 18 iulie 2015, ora 13, pe esplanada Casei de Cultură a municipiului Câmpulung Moldovenesc, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, ediţia a XXVI-a.

Pentru relaţii suplimentare, vă puteţi adresa la Centrul Cultural „Bucovina”, tel./fax 0230/530126. (MARIA CRISTINA GALAŢANU, referent, Centrul Cultural „Bucovina”)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI