Prince şi-a retras muzica de pe serviciile de streaming

Compozitorul şi cântăreţul american Prince a deschis un nou capitol în relaţiile sale tensionate cu internetul retrăgându-şi muzica de pe serviciile de streaming, cu excepţia celui al rapper-ului Jay Z, informează AFP.

Un mesaj postat pe serviciul de streaming „Spotify”, liderul sectorului, indică faptul că editorul lui Prince a solicitat retragerea producţiilor sale de pe toate serviciile de gen. „Am răspuns acestei cereri şi sperăm că vom putea restabili cât mai curând posibil muzica sa” pe aceste servicii, a spus Spotify. Serviciul de streaming „Tidal”, relansat în acest an de către rapperul Jay Z, este singurul care a difuzat ieri legendarul „Purple Rain”.

Prince, adept fervent al muzicii on-line, a declarat în 2010 că internetul era „complet terminat” şi a publicat un singur album pe CD în mai multe ziare europene.

Serviciile de streaming, care oferă acces nelimitat la muzică la cerere, sunt criticate în mod frecvent de mulţi artişti care se simt slab recompensaţi, comentează AFP.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI