Tribunalul Suceava a decis:

Societatea de termoficare Termica SA Suceava a intrat oficial în faliment

Societatea de termoficare a Sucevei, Termica SA, a intrat oficial în faliment, în urma deciziei date, ieri, de Tribunalul Suceava.

Potrivit deciziei, Tribunalul Suceava dispune intrarea în faliment a debitorului Termica SA Suceava şi a desemnat ca lichidator judiciar provizoriu consorţiul format din practicienii în insolvenţă MGA Insolvency SPRL Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1000 lei pentru fiecare practician.

Totodată, Tribunalul dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului şi fixează termen maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, de zece zile de la notificare.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor pentru creanţele născute în cursul procedurii a fost fixat la 20 august 2015, în timp ce 31 august 2015 este termen-limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor, iar 14 septembrie, termenul pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii.

Tribunalul a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare şi a fixat ca termen pentru continuarea procedurii 20 octombrie 2015.

Decizia Tribunalului Suceava este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

Societatea Termica SA Suceava, care a asigurat până în noiembrie 2013 agentul termic în sistemul centralizat din municipiu, iar acum asigură transportul şi distribuţia energiei termice, este în insolvenţă de la jumătatea lunii iunie a anului 2013, iar de la începutul anului 2015 Curtea de Apel Iaşi şi apoi Curtea de Apel Suceava au decis anularea programului de reorganizare.

Datoriile totale ale Termica SA se ridicau la data declanşării insolvenţei la 45,9 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 26 de milioane de lei, către furnizorul de cărbune Unicom Holding, dar acestea s­au dublat ulterior.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI