Bebeluşii suceveni au asigurat laptele praf până la începutul trimestrului IV

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit ieri 1253 kilograme de lapte praf, o primă tranşă din cantitatea solicitată de această instituţie pentru sugarii de 0-12 luni, care nu pot fi alăptaţi la sân şi beneficiază gratuit de lapte praf, prin program ministerial. „Am primit jumătate din cantitatea comandată de noi, diferenţa urmând să sosească în aproximativ două săptămâni. Cutiile de lapte praf vor fi distribuite prin 50 de primării din judeţ, conform legislaţiei în vigoare, şi pe baza comenzilor făcute de fiecare primărie. Noi estimăm că întreaga cantitate de lapte praf, de 2500 kg, va ajunge până la începutul trimestrului IV”, a declarat, ieri, directoarea adjunctă de la DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu. Primăriile vor primi „cantităţi variabile de lapte praf”, plecând de la 60 de cutii până la 100 de cutii.

Conducerea DSP a mai informat că, până acum, Ministerul Sănătăţii a alocat 263.000 lei pentru acest program, de la începutul anului, sumă asemănătoare cu cea de anul trecut, când s-au alocat 276.000 lei, în total. Anul trecut, au beneficiat circa 2100 de copii de laptele praf cu formulă specială, iar pe primul trimestru al acestui an au primit lapte praf 720 de sugari. Fiecare copil poate primi 7-9 cutii, în fiecare lună, la recomandarea medicului de familie care urmăreşte copilul.

„Sperăm în desfăşurarea programului, în continuare, în bune condiţii şi în acest an, aşa cum s-a întâmplat şi în anul precedent, în ciuda faptului că procedura de distribuire este îngreunată de acest lanţ care presupune, ca verigă intermediară, primăria, care asigură distribuţia. Dar important e că laptele praf ajunge la copii”, a mai declarat dr. Zorescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI