Surprinşi prin pădurile de la graniţă, cărând ţigări de contrabandă

> Traficanţii se apucaseră de lucru cu noaptea în cap sperând că nu vor fi observaţi de oamenii legii > Circa 8.000 de pachete de ţigări au fost confiscate

IMG_3330Mai multe persoane care se ocupau cu transportul de ţigări de provenienţă extracomunitară au fost surprinse de poliţiştii de frontieră suceveni în timp ce cărau de zor mai multe baxuri prin pădurile din zona de graniţă a judeţului. În speranţa că vor trece neobservaţi, cărăuşii s-au apucat de treabă cu noaptea în cap, dar în jurul orei 4:00 aceştia au fost dibuiţi de lucrători din cadrul SPF Rădăuţi, aflaţi în exerciţiul funcţiunii în zona de responsabilitate. Contrabandiştii au fost zăriţi pe raza localităţii Vicovu de Sus, moment în care s-a procedat la interceptarea şi somarea lor prin voce. Traficanţii au abandonat repede coletele din spate şi au luat-o la fugă în direcţii diferite, profitând de întuneric şi de terenul accidentat. Poliţiştii de frontieră nu s-au descurajat şi au pornit în urmărirea lor, reuşind până la urmă să-l reţină pe unul dintre ei, un sucevean de 29 de ani. Potrivit datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, după sesizarea incidentului, „imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului”. Odată cu verificarea terenului unde au fost dibuiţi cărăuşii, au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de produse din tutun, în valoare de aproximativ 80.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar suceveanul prins este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru „săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat”. În cauză se efectuează cercetări şi în vederea identificării tuturor celor implicaţi şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: