De la niciunul, la trei deodată !

În această toamnă, la Suceava, se vor număra sălile de cinematograf

Cinema-City-02După mulţi ani de aşteptare, în care răbdarea sucevenilor a fost pusă la încercare, se pare că dorinţa a mii de oameni a fost ascultată. Şi nu de unul sau de doi investitori, ci de trei. Dacă toate lucrurile vor merge aşa cum au fost promise, până la finele acestui an, în municipiul Suceava, ar trebui să fie date în folosinţă 14 săli de cinematograf, la cele mai înalte standarde de calitate!

Municipalitatea suceveană, care a dat asigurări că la viitorul sediu al Centrului Cultural Bucovina (fostul cinematograf Modern) va funcţiona un cinematograf 3D cu rezoluţie 4K, se „va bate” pentru cinefili cu investitorii privaţi, care anunţă că vor inaugura cinematografe de tip multiplex, în cele două mari centre comerciale din lunca Sucevei, respectiv Iulius Mall Suceava şi Shopping City Suceava. Primăria nu a anunţat care este operatorul cinematografic cu care intenţionează să coopereze în vederea difuzării de filme în noul cinematograf.

În cursul zilei de vineri, 22 mai a.c., conducerea Iulius Mall Suceava a trimis un comunicat de presă prin care informa sucevenii că, din această toamnă, cel mai mare operator de cinematografe din România, Cinema City, va deschide, la Iulius Mall Suceava, opt săli complet digitalizate, cu peste 1.300 de locuri, ce vor ocupa o suprafaţă de aproximativ 2.500 mp.

Pe de altă parte, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Ion Lungu a declarat că Shopping City Suceava a solicitat eliberarea unui certificat de urbanism pentru amenajarea unui cinematograf multiplex pe 1.200 mp, cu cinci săli, cinematograf pe care vrea să-l inaugureze în această toamnă. Potrivit directorului SCS Suceava, Mircea Petrariu, Grupul Cinegrand va inaugura, în luna octombrie, cinci săli de cinematograf, cu dotări de ultimă generaţie.

Dacă în prezent cinefilii sunt forţaţi de împrejurări să se deplaseze în oraşele învecinate pentru a viziona un film într-o sală de cinematograf, se pare că în această toamnă problema va fi rezolvată, iar sucevenii vor avea de unde alege. Însă, în aceste condiţii, rămâne de văzut dacă toate cele trei cinematografe vor reuşi să ajungă la public şi să supravieţuiască.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI