Elevi suceveni pregătiţi din fonduri europene pentru a promova cu succes „Evaluarea naţională”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi-Învăţământ Preuniversitar, derulează timp de 18 luni proiectul european „Acces la succes — Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională”.

Potrivit IŞJ Suceava, proiectul demarat la data 18 aprilie 2014 are ca obiectiv creşterea ratei promovabilităţii la examenele de evaluare naţională, printr-un program educaţional de tip pregătire suplimentară, atât la disciplinele la care se susţin examenele, matematică şi limba română, cât şi la acele discipline care le facilitează elevilor formarea de competenţe cheie necesare progresului şcolar şi obţinerii de bune rezultate la examenele şi concursurile şcolare: limbi moderne, TIC, cultură civică. Totodată, pentru pregătirea şi promovarea examenelor de evaluare naţională elevii beneficiază de activităţi de consiliere şi orientare şcolară.

Astfel, prin intermediul proiectului sunt pregătiţi 4.102 elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, din 40 de unităţi şcolare, din judeţele Suceava şi Dâmboviţa. De asemenea, în cadrul proiectului au fost incluse şi 231 de persoane din sistemul naţional de examinare, evaluare şi curriculum în învăţământul preuniversitar, precum şi 42 de consilieri şcolari.

„Pentru evaluarea eficienţei programului, au fost aplicate chestionare şi instrumente de evaluare a performanţelor, potrivit cărora, de-a lungul programului, elevii au învăţat să-şi organizeze mai bine timpul şi materia de învăţat, au experimentat şi apreciat modalitatea de învăţare în grup, alături de colegii lor. Elevii, în majoritatea lor, au apreciat programul ca având un impact pozitiv asupra rezultatelor lor la şcoală: predarea şi explicarea subiectelor de lucrări/ teze/ examen într-un mod atractiv şi interesant, lucrul într-o modalitate practică şi interactivă” a declarat inspectorul şcolar general prof. Gheorghe Lazăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: