La Universitatea Suceava

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor va marca 30 de ani de existenţă cu prilejul competiţiei internaţionale „Hard&Soft”

Adrian Graur

Adrian Graur

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) sărbătoreşte, anul acesta, 30 de ani de existenţă, timp în care am „fost într-o continuă competiţie cu noi înşine, o competiţie din care credem că am ieşit, cu fiecare etapă, mai buni” a declarat prof. univ. dr. ing. Adrian Graur. FIESC a ales să celebreze evenimentul în timpul desfăşurării celei de-a XXII-a ediţii a „celei mai puternice competiţii studenţeşti din România”, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard & Soft”, care va avea loc în perioada 17-24 mai.

La ediţia 2015 a concursului s-au înscris 15 echipaje, dintre care zece echipaje din ţară (Cluj-Napoca şi Oradea cu câte un echipaj, Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Suceava cu câte două echipaje) şi cinci echipaje din Cernăuţi şi Viniţa (Ucraina), Chişinău (Republica Moldova), Ilmenau (Germania), Novi Sad (Republica Serbia). Juriul competiţiei îl are ca preşedinte, şi anul acesta, pe prof. Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick (Irlanda), membri fiind Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson, de la aceeaşi universitate, Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean, de la ServiceXpert GmbH München (Germania), şi Jean Michel Duthilleul, de la Université Lille 1 (Franţa).

Cel mai impresionant moment al concursului va fi prezentarea practică a temelor-proiect, considerată „un adevărat spectacol al echipamentelor realizate şi aduse în stare de funcţiune”, care se va desfăşura vineri, 22 mai, începând cu ora 14, în corpul E (atrium) al universităţii.

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi, în aula din corpul E, de la ora 17.

„Concursul se adresează studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii şi îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware, software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoştinţe avansate din domeniile ştiinţa calculatoarelor, inginerie electronică şi automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare, şi nu numai” a explicat prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, coordonator al competiţiei.

 Competiţia a debutat în 1994, din 2003 prof. Timothy Hall fiind preşedinte al juriului

 Concursul a debutat, în 1994, cu sprijinul prof. John Milner de la City University din Londra, care a fost preşedinte al juriului la primele 9 ediţii. Începând din anul 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de prof. Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick.

„Concursul Hard&Soft a devenit o competiţie internaţională respectată, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase” au mai precizat reprezentanţii FIESC.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: