Peste 8.000 de controale şi peste 8.300 sancţiuni contravenţionale pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei

Potrivit unui comunicat IGPR transmis ieri AGERPRES, în primele trei luni, Poliţia Română a desfăşurat mai multe acţiuni naţionale pentru asigurarea unui mediu concurenţial corect şi pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. „În urma acţiunilor desfăşurate pentru combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie au fost efectuate peste 8.000 de controale, au fost aplicate peste 8.300 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 3.400.000 de lei. Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut că efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment”, se arată în documentul citat.

Echipele de poliţişti au efectuat 8.257 de controale, dintre care 378 la unităţi de morărit, 1.187 la unităţi de panificaţie, 929 la unităţi de patiserie, 5.763 la alte unităţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul de referinţă şi 177 la depozite de cereale. Au fost verificate şi 13.012 mijloace de transport.

Poliţiştii au întocmit 352 dosare penale, dintre care 247 la legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au constatat 542 de infracţiuni. Valoarea prejudiciului recuperat este de peste 6.000.000 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI