Încasările la bugetul municipiului Suceava, mai mari cu o treime faţă de anul trecut

> Pe 2 aprilie, pentru prima dată în 11 ani, Primăria Suceava a avut „zero facturi restante la plată”, realizările optimiste ale veniturilor fiind puse inclusiv pe seama executărilor silite > Datoriile istorice ale contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice rămân la un nivel ridicat, de circa 15 milioane de euro

Conducerea administraţiei publice locale a municipiului Suceava este satisfăcută de modul în care au fost adunate veniturile la puşculiţa comună în primul trimestru al anului 2015. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că încasările totale sunt cu 33,37% superioare celor din perioada similară a anului trecut, în cadrul acestora, cele din veniturile locale crescând cu 15,21%. În ceea ce priveşte veniturile proprii, comparativ cu primele 3 luni din 2014, din impozite şi taxe locale la buget s-a strâns un supliment de 5,75%, din care 5,56% la dările pe clădiri, 5,27% la cele pe terenuri şi 6,54% la taxele pe mijlocele de transport. La fel, veniturile din concesiuni au fost mai mari cu 26,04%, iar cele din amenzi, cu 26,18%.

Realizările pot fi puse pe seama deducerii de 10% acordată pentru achitarea anticipată a obligaţiilor până la 31 martie, însă şeful administrativului local evidenţiază şi eforturile depuse de Serviciul de executare silită, care, în vederea recuperării debitelor restante, a recurs inclusiv la executări silite.

Ion Lungu

Ion Lungu

Ion Lungu spune că, în ciuda acestor măsuri de constrângere, datoriile istorice ale contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice rămân la un nivel ridicat, de circa 15 milioane de euro.

„Sunt satisfăcut de felul în care au decurs lucrurile în trimestrul întâi, încasările fiind mai bune. Facem în continuare eforturi cu serviciile din Primărie şi, chiar dacă avem doar zece persoane angajate la executare silită, în realitate, în acest serviciu lucrează circa 30 de persoane, prin detaşări de la alte compartimente” a reliefat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că, pe 2 aprilie, pentru prima dată în 11 ani, de când este edil-şef, Primăria Suceava a avut „zero facturi restante la plată”.

Din 41.949 de roluri pentru care s-au făcut încasări în cele 3 luni ale anului 2015, în cazul a 39.120, adică a 93,25%, plăţile s-au operat direct la ghişeele municipalităţii, 2.539 de suceveni (6,05%) au folosit cardul, iar 294 din locuitorii Sucevei au plătit online (0,7%). În intervalul de analiză, totalul de 33,37% intrări bugetare în plus, inclusiv veniturile proprii – cu un supliment de 15% –, provin din sumele defalcate din TVA, la care încasările suplimentare din primul trimestru s-au ridicat la peste 10 milioane de lei, la ele adăugându-se unele rambursări din proiecte europene, în valoare de 1,9 milioane de lei, plăţi aferente anului 2014. Graţie bonificaţiei de 10% acordată la achitarea cu anticipaţie a taxei pe mijlocele auto, în primele 3 luni ale acestui an intrările la buget din această sursă au fost, în cazul persoanelor fizice, cu 3% mai mari faţă anul trecut. La contribuabilii persoane fizice, sporul înregistrat este de 8,59%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: