Primăria Suceava vrea să îşi cumpere propriile bunuri de la Termica

> Edilul-şef Ion Lungu: „Aşa e în România”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a propus Consiliului Local înfiinţarea unei noi societăţi de transport şi distribuţie a agentului termic, Transagent, care să participe la licitaţia pentru preluarea acestui serviciu public în municipiu, după ce Curtea de Apel Iaşi a decis respingerea planului de reorganizare a Termica SA şi se aşteaptă decizia finală privind intrarea în faliment a societăţii.

Edilul-şef a declarat, în conferinţa de presă de miercuri, că proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii CL Suceava în şedinţa extraordinară de vineri şi a menţionat că a obţinut acceptul de principiu al grupurilor politice din CL.

Lungu a spus că va solicita deliberativului să mandateze o echipă din cadrul executivului care să participe la negocieri în vederea achiziţionării, de la Termica SA, societate a CL Suceava, a doi kilometri de conductă de termoficare dintre Centrala Electrotermică şi Centrala Termică 2, dar şi staţia de pompe, construite în anii ’60.

Aceste active sunt ipotecate de operatorul regional de apă ACET SA Suceava, iar fondurile obţinute din vânzare ar urma să fie încasate direct de ACET.

Întrebat dacă este normal ca Primăria să­şi cumpere propriile bunuri, Lungu a răspuns că „aşa e în România” şi că aceasta este o situaţie deosebită, în condiţiile în care Termica SA este sub administrare specială.

El a menţionat că terenul unde funcţionează Termica SA, de 155 ha, aparţine municipalităţii, decizia fiind confirmată de ICCJ.

Ion Lungu a mai declarat că în ultimii ani Termica SA nu a avut nicio minimă intenţie de a reduce costurile şi că, în bugetul societăţii, costurile cu salariile sunt mai mari de 50%, în condiţiile în care, în cazul unei activităţi industriale, costurile cu salariile nu trebuie să depăşească 15%.

El şi­a exprimat încrederea că municipiul Suceava va avea un sistem de termoficare corect, având un producător nou de energie termică, cu 30% din punctele termice modernizate, program care continuă, dar şi că urmează să fie stabilită o firmă care să preia transportul şi distribuţia agentului termic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: