Nechifor după întâlnirea cu autorităţile din Cernăuţi:

Partea ucraineană a dat asigurări că are resurse financiare să acopere deficitul de curs euro – grivnă

foto-intalnire„Partea ucraineană este în întârziere în ceea ce priveşte contractarea şi solicită să fie prelungit termenul de finalizare” a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în urma întâlnirii pe care a avut­o marţi cu autorităţi din regiunea Cernăuţi care gestionează proiecte transfrontaliere finanţate de UE, în care CJ Suceava este partener şi care sunt în întârziere.

Potrivit şefului administraţiei judeţene sucevene, urmează să fie găsite soluţii interne ca proiectele să fie finalizate cel târziu la 31 decembrie 2015.

Nechifor a spus că la cele trei proiecte sunt întârzieri în valoare de 3,8 milioane de euro, iar instituţia pe care o conduce a respectat tot ce şi-a asumat ca partener al autorităţilor din Cernăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a mai ţinut să precizeze că partea ucraineană a dat asigurări că are resurse financiare să acopere deficitul de curs euro – grivnă.

În cadrul întâlnirii cu autorităţile din regiunea Cernăuţi s­a mai stabilit efectuarea unui schimb de experienţă cu primari şi personal tehnic din administraţie care să vină în Suceava pentru a fi pregătit pentru Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014­2020.

Totodată, s­a discutat şi despre transportul de marfă în zona Suceava – Cernăuţi şi s­a constatat că este necesară suplimentarea permiselor de transport pentru distanţe scurte.

„Vom face o solicitare la Ministerul Transporturilor pentru permise de transport regional” a spus preşedintele CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: