La Cernăuţi, prefectură după modelul din Suceava

foto--intalnire-2Constantin Harasim, prefectul numit al judeţului Suceava, a căzut de acord cu Iaroslav Kurko, prim-vicepreşedintele regiunii Cernăuţi, asupra organizării unei vizite în Suceava, ocazie cu care partea ucraineană ar urma să se edifice asupra modului de lucru din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava. Acesta deoarece viitoarea reformă administrativă din Ucraina prevede crearea, în unităţile administrativ-teritoriale din statul vecin, a unei instituţii similare.

„Avem o mare deschidere pentru a extinde aceste relaţii de colaborare şi apreciez iniţiativa părţii ucrainene de a ne întâlni în această formulă. Trebuie să avem o abordare constructivă în relaţia bilaterală cu Ucraina, pentru susţinerea şi acordarea de expertiză statului vecin şi prieten, precum şi pentru deschidere în tratarea şi rezolvarea problemelor etnicilor ucraineni din România” a precizat prefectul.

Marţi, prefectul Constantin Harasim a participat la întâlnirea cu autorităţile din regiunea Cernăui, organizată la Punctul Comun de Trecere a Frontierei Siret – Porubnoe. Cu acest prilej, au fost clarificate o serie de aspecte privind derularea proiectelor transfrontaliere finanţate prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, în cadrul cărora Consiliul Judeţean Suceava are calitatea de partener. Un alt punct de pe agenda întrunirii s-a referit la modernizarea şi simplificarea procedurilor de la punctele de trecere a frontierei, punându-se accent pe cel dintre Vicovu de Sus şi Crasna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: